Son dakika! Fırat'ın doğusuna ilk operasyon: TSK, YPG mevzilerini bombaladı

Son dakika! Fırat'ın doğusuna ilk operasyon: TSK, YPG mevzilerini bombaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun zamandan beri işaret ettiği ve 'Darmadağın edeceğiz' dediği, Fırat'ın doğusuna ilk operasyon gerçekleştirildi. TSK, Suriye’nin kuzeyinde sınır hattında bulunan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü YPG/PKK mevzilerini bombaladı.

Suriye’nin kuzeyinde, Halep’e bağlı Ayn El Arab ilçesinin batısında bulunan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü YPG/PKK’ya ait mevziler TSK tarafından bombalandı.

Fırat Nehri'nin doğu kıyısında bulunan ve Türkiye sınırına hakim yükseltilere sahip olan Zor Mağar bölgesindeki terör örgütü faaliyetlerini engelleme kapsamında top atışları yapıldı.

Yerel kaynakların aktardıklarına göre, TSK, Zor Mağar tepesinde terör örgütü tarafından inşa edilen siper ve mevzileri hedef aldı.

18-10/28/zormagarsuriyeharita-pqorfm5fzucvyyfosuf7va.jpg

'KARŞILIK VERDİK'

Askeri kaynaklar ise, Fırat’ın doğusundaki terör örgütü PKK/YPG hedeflerinden sınır birliklerine açılan ateşe ve teröristlerin mevzi hazırlıklarına meşru müdafaa kapsamında atışlarla karşılık verildiğini açıkladı.

'FIRAT'IN DOĞUSUNDA KARARLIYIZ'

Öte yandan geçtiğimiz günlerde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib'de büyük bir felaketin önüne geçildiğini belirterek şu sözleri kaydetmişti:

"İmzalar atıldığından bu yana İdlib'de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Şimdi sırada Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması vardır. Artık dikkatimizi ve enerjimizi Fırat'ın doğusuna çevirmekte kararlıyız. Bizim tek bir amacımız var; o da bölgedeki krize, Suriye'nin toprak bütünlüğü temelinde her mezhepten ve kökenden kesimi kucaklayacak, adil, sürdürülebilir, demokratik, siyasi bir çözümün bulunmasıdır."

Ayrıca Fırat'ın doğusunu işaret eden Erdoğan, "Çok yakında komandolarımızla Fırat'ın doğusundaki terör yuvalarını darmadağın edeceğiz" de demişti.

CERABLUS/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN