Son dakika! Gelecek Partisi'nden Kanal İstanbul itirazı

Son dakika! Gelecek Partisi'nden Kanal İstanbul itirazı

Son dakika haberi... Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci basın toplantısında konuştu. Temurci, Kanal İstanbul'la ilgili "Kanal İstanbul projesi Türkiye'nin gerçek gündemi değil. Elbette parti olarak Kanal İstanbul gibi bir meselede söyleyeceklerimiz var. Bizim önerimiz bu hayati konunun milletimize sorulmasıdır. Kamu kuruluşlarının, bilim insanlarının bu konu ile ilgili konuşmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, basın mensupları ile bir araya geldi.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Temurci, tartışmalı Kanal İstanbul projesi ile ilgili "Kanal İstanbul dahil ülkemizde son dönemde tartışılan birçok konunun milletimizin gerçek gündemi olmadığını, milletin gerçek gündeminin üstünü örtmek mümkünse unutturmak için ülkeyi yönetenler tarafından suni başlıklar olarak gündeme getirildiğini düşünüyoruz. Referandum yapılmalı, bilim insanları konuşmalı" dedi.

Selim Temurci'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Geleceğe umutla bakan, müreffeh ve mutlu bir Türkiye hepimizin arzusudur. Milletimizin beklentileri, sokağın gündemi her zaman Gelecek Partisi'nin gündemini belirleyecektir.

Politika İzleme Kurulumuz ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Kurduğumuz bu yapı ülkemizdeki sorunları ve bu sorunların çözümlerini de kamuoyuyla paylaşacaktır.

YAŞAM HAKKI RANTTAN HER ZAMAN ÜSTÜNDÜR

Kanal İstanbul ile ilgili raporumuzu yarın kamuoyuyla paylaşacağız. Kanal İstanbul dahil ülkemizde son dönemde tartışılan birçok konunun milletimizin gerçek gündemi olmadığını, milletin gerçek gündeminin üstünü örtmek mümkünse unutturmak için ülkeyi yönetenler tarafından suni başlıklar olarak gündeme getirildiğini düşünüyoruz.

Elbette parti olarak Kanal İstanbul gibi bir meselede söyleyeceklerimiz var. Bizim şehircilik anlayışımızın temelinde adil ve katılımcı bir planlama gelmektedir. Yaşam hakkı ranttan her zaman üstündür.

Bizim önerimiz bu hayati konunun milletimize sorulmasıdır. Kullandığı otobüsün, vapurun rengini, şeklini sorduğumuz İstanbulluya neden şehrin şeklini değiştirdiğimiz bir projeyi sormuyoruz?

Kamu kuruluşlarının, bilim insanlarının bu konu ile ilgili konuşmasını istiyoruz.

Neden bu ülkenin şu zor ekonomik koşullarında 100 milyar TL'yi öngören böyle bir proje yapılsın? Neden burada yaşanması gereken riskleri, böylesine ağır bir maliyeti gelecek kuşakların omuzlarına yükleyelim?

İstanbul bizim en önemli markamız. İstanbul asla siyasi bir kutuplaşmanın malzemesi haline gelmemelidir. İstanbul'un yarınları için inatlaşmayı bırakıp bu işin uzmanlarına kulak vermeliyiz.

ADALET SİSTEMİMİZ YERLE BİR EDİLDİ

Bu ülkenin birincil gerçek gündemi adalette, yargı sisteminde yaşadığımız krizlerdir. Adalete güvenin kalmadığı yerde, yargının bağımsızlığının sorgulandığı bir ortamda devletimizin bekası nasıl sağlanacaktır? Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte adalet sistemimiz adeta yerle bir edilmiştir.

BU MİLLETİN EN TEMEK MESELESİ İŞTİR

Ne denli gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın bu milletin en temel meselesi iştir, aştır, hayat pahalılığıdır. Üç gencimizden birinin işsiz olduğudur. Hesap verilebilirliğin yok edilmesidir.

Ne denli gizlenmeye çalışılırsa çalışılsın memleketimizin en önemli sorunu ekonomidir. Güven duyulmayan Türkiye ekonomisinin şu anki verileri 2001 verilerini bize hatırlatır olmuştur.

LİBYA'YA ASKER GÖNDERİLMESİ

Libya ile imzalanan anlaşmanın ülkemiz açısından hayati anlamda değerli olduğunu düşünüyoruz ve bunu destekliyoruz. Doğu Akdeniz'in güvenliği açısından bu anlaşmayı değerli buluyoruz.

Libya'da güçleri barıştıran, masaya oturtan hakem rolünde bir Türkiye istiyoruz. Mehmetçiğimizi sahada paralı askerlere karşı savaşırken görmek istemiyoruz. Bu konuda tutumumuz nettir."

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN