Son dakika! Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verildi

Son dakika! Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verildi

Son dakika haberi... Isparta'da üniversite öğrencisi Güleda Cankel'in katili Zafer Pehlivan'a müebbet hapis cezası verildi. Pehlivan, savunmasında cinayeti tasarlamadığını öne sürerek 'Boğazını sıktığımı hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum. Acılı alesinden özür diliyorum' dedi. Sanığın avukatı da sosyal medya ve basının davada hükmü verdiğini iddia ederek "Müvekkilimin adil yargılanma hakkı elinden alındı" diye konuştu

Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Zafer Pehlivan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Salonda genç kızın babası Mustafa Cankel ve taraf avukatları hazır bulundu.

"BOĞAZINI SIKTIĞIMI HATIRLIYORUM"

Sanık Pehlivan, savunmasında cinayeti tasarlamadığını öne sürerek "Boğazını sıktığımı hatırlıyorum, gerisini hatırlamıyorum. Acılı alesinden özür diliyorum" diyerek savunma yaptı.

Sanığın avukatı da sosyal medya ve basının davada hükmü verdiğini iddia ederek "Müvekkilimin adil yargılanma hakkı elinden alındı" dedi.

Mahkeme heyeti, Pehlivan'a 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi.

"BİZİM AÇIMIZDAN KESİNLİKLE KABUL EDİLEBİLİR BİR KARAR DEĞİL"

Duruşma sonrası adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Cankel ailesinin avukatı Alev Öztürk, beklemedikleri bir kararla karşılaştıklarını söyledi.

Mahkeme heyetinin dosyadaki mevcut durumu 'tasarlamak' yönünden yeterli bulmadığını anlatan Öztürk, "Bizim açımızdan kesinlikle kabul edilebilir bir karar değil." değerlendirmesinde bulundu.

Sanığın cinayeti tasarlayarak yaptığını ortaya koyan kendi el yazısıyla yazdığı mektuba rağmen ağırlaştırılmış hapis cezasına hükmedilmedini kaydeden Öztürk, "Mücadelemiz kesinlikle bitmedi. Bunun istinaf ve Yargıtay aşaması var. Katil hak ettiği cezayı alana kadar vazgeçmeyeceğiz. Ailenin yüzüne nasıl bakacağımı ve bunu nasıl izah edeceğimi bilmiyorum" diye konuştu.

Öztürk, olayda ihmalleri olduğunu düşündükleri kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti

"İNŞALLAH DOSYAMIZ İSTİNAF'TAN DÖNER"

Öldürülen genç kızın babası Mustafa Cankel de sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini beklediklerini ifade etti.

Karara tepki gösteren Cankel, "Bir tane ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası değil, on tane verilse bizi kendimize getiremez. Bu şekilde cinayetlerin önü açılmış ve bir nevi af addedilmiş olması anlamına gelir. İnşallah istinaf mahkemesinden dosyamız döner ve sanık hakkettiği cezayı alır" şeklinde konuştu.

Duruşmayı takip etmek için gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise verilen karardan dolayı çok üzgün olduğunu dile getirdi.

Bazı kadın platformu temsilcileri adliye önünde slogan atarak karara tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Isparta Fatih Mahallesi'nde 19 Kasım 2019'da apartta kalan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü birinci sınıf öğrencisi Güleda Cankel, eski erkek arkadaşı Zafer Pehlivan tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü.

Katil zanlısı Pehlivan hakkında "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN