Son dakika! Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ta öldürülen terörist sayısı 46'ya yükseldi

Son dakika! Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ta öldürülen terörist sayısı 46'ya yükseldi

Hakkari, Şırnak ve Tunceli'de PKK'ya karşı yürütülen operasyonlardan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 3 ilde yürütülen operasyonlarda 46 terörist öldürüldü. İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı yeni bir açıklamaya göre 8 terörist daha etkisiz hale getirildi. Bugün toplamda 54 terörist öldürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 26, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 46 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, bölücü terör örgütüne yönelik sabah saatlerinde başlayan ve devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristler ile sıcak çatışmaya girdi.

17-11/02/59fb26bb2269a221642873d1.jpg

Operasyonlarda, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 26, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde biri yaralı olmak üzere 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 46 terörist etkisiz hale getirildi.

IRAK'IN KUZEYİNE KAÇMAYA ÇALIŞIYORLARDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede de Şemdinli ilçesindeki 19 teröristin, Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak'ın kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirildikleri belirtildi.

17-11/02/59fb26c42269a221642873d3.jpg

Bilgilendirmede, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7 roketatar silahı, bir AT-4 roketatar silahı, 10 roketatar mühimmatı, sekiz sevk fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 10 el bombası ve beş özel yapılmış şemsiye ele geçirildiği kaydedildi.

17-11/02/59fb26402269a221642873cf.jpg

JETLER HAVALANDI

Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla kalkan F16 savaş uçaklarının, Hakkari ve Tunceli kırsallarındaki operasyonlara destek verdiği ve terör örgütüne bomba yağdırdığı öğrenildi. Kentte hava hareketliliği sürüyor. Diyarbakır’da son zamanların en yoğun hava hareketliliği yaşandı. Kentte, sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla çok sayıda F-16 savaş uçağı havalandı. Ağır bombardıman yüklü havalanan savaş uçaklarının, Hakkari’nin Şemdinli ve Tunceli’nin Nazımiye ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK’ya karşı devam eden operasyonlara destek amacıyla havalandığı öğrenildi. Savaş uçakları terör örgütüne bomba yağdırırken hareketlilik sürüyor.

17-11/02/8187592.jpg

TUNCELİ'DE 9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli’de bugün devam eden çatışmalarda, 1’i sağ olmak üzere etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 9’a yükseldi. Konu ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"2 Kasım 2017 tarihinde ilimiz Nazımiye ilçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığımı’zca yapılan operasyonda; toplamda 9 terörist biri sağ etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca operasyon bölgesinde teröristlere ait 6 adet Kalaşnikof, 1 adet Bixi, 1 adet Kanas, 1 adet M-16 piyade tüfeği ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir"

17-11/02/8190188.jpg

ŞIRNAK'TA 11 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ŞIRNAK’ta, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda insansız hava aracıyla (İHA) tespit edilen 3 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, bugün Şırnak’ın Bestler-Dereler Bölgesi Uğur Tepe mevkiinde, İHA ile tespit edilen 3 PKK’lı teröristin saat 14.55’te hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Akşam saatlerinde Şırnak'ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 11'e yükseldi. 

8 TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Hisar Dağı’nda gerçekleştirilen operasyonda 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari Hisar Dağı’nda 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiği, bugün gerçekleştirilen operasyonlarda, Hakkari, Tunceli ve Şırnak’da toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ŞIRNAK, HAKKARİ, TUNCELİ /AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN