Son dakika! Irak Başbakanı Haydar el-İbadi: Hukuki önlemleri alacağız

Son dakika! Irak Başbakanı Haydar el-İbadi: Hukuki önlemleri alacağız

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ülkesinin birliği, toplumsal barış ve istikrarın tehlikeye girmesi halinde hukuki önlemleri alacağını belirtti.

İbadi’nin basın ofisinde yapılan yazılı açıklamaya göre, İbadi ABD Dışişleri Bakanı Rix Tillerson ile telefonda görüştü.

İbadi, açıklamasında, “Hükümetin, Kürdistan referandumunun anayasal olmadığı yönündeki tavrı net ve açıktır. Ülkenin birliği, toplumsal barış ve istikrar tehlikeye girerse tüm hukuki önlemleri alacağız.” ifadesini kullandı.

Tillerson da referanduma karşı olduklarını vurgulayarak, Bağdat hükümetinin Irak’ın birliğini muhafaza etmede attığı tüm adımları desteklediklerini bildirdi.

BAĞDAT / AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN