Son dakika... Irak'taki ABD üslerine roketli saldırı

Son dakika... Irak'taki ABD üslerine roketli saldırı

Irak'ın kuzeyinde ABD askerlerinin bulunduğu bir askeri üsse füze saldırısı düzenlendi.

Irak’ın Kerkük kentindeki ABD askeri üssüne saldırı düzenlendiği bildirildi.

Iraklı güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Kerkük'te ABD askerlerinin de bulunduğu, K1 Askeri Üssü'ne 1 roketin düştüğü belirtilerek bölgede operasyon yapan güvenlik güçlerinin fırlatmaya hazır roket rampası bulduğu aktarıldı. Saldırı sonrası ABD helikopterlerinin bölgede keşif yaptığı aktarılırken, saldırı sonucu can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair bilgi vermedi.

2 AY ÖNCE 1 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Aralık ayında ABD askeri üssüne düzenlenen saldırıda 1 sözleşmeli sivil personel hayatını kaybetmişti. Irak’taki ABD askeri üslerine saldırılar artarken, saldırıları üstlenen olmadı. ABD ise saldırıların İran yanlısı Şii gruplar tarafından gerçekleştirildiğini iddia ediyor.

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİNİN ARDINDAN SALDIRILAR PEŞ PEŞE GELMİŞTİ

ABD saldırının ardından önce Haşdi Şabi’ye bağlı Hizbullah Tugayları milislerini hedef almış ve bir hafta sonra 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanı'na düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi İkinci Komutanı Ebu Mehdi El Mühendis'in de içlerinden olduğu çok sayıda kişiyi öldürmüştü.

ABD'nin Kasım Süleymani ile El Mühendis'i öldürüşünün 40. gününde bugün Bağdat Havalimanı'na iki komutanın büyük bir posteri asılmış ve burada anma gösterileri yapılmıştı.

KERKÜK/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN