Son dakika! Kabil Üniversitesi'ne bombalı ve silahlı saldırı! 19 kişi can verdi

Son dakika! Kabil Üniversitesi'ne bombalı ve silahlı saldırı! 19 kişi can verdi

Son dakika haberi... Afganistan'ın başkentinde bulunan Kabil Üniversitesine düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'ın başkentinde bulunan Kabil Üniversitesine düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti.

Ülkenin en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesi'ne öğle saatlerinde kimliği belirsiz saldırganlarca önce bombalı ardından da silahlı saldırı düzenlendi.

ÇOĞU ÖĞRENCİ 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, çoğu öğrenci 19 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Aryen, 22 kişinin yaralandığı, güvenlik güçleri ile saldırganlar arasındaki çatışmanın sona erdiğini belirtti. Aryen, 3 saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Aryen, üniversite etrafındaki tüm yolların trafiğe kapatıldığını ve öğrencilerin çoğunun tahliye edildiğini açıklamıştı. 

TALİBAN: SALDIRI İLE İLGİMİZ YOK

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken, Taliban'dan yapılan açıklamada, saldırıyla ilgilerinin bulunmadığı ifade edildi.

Kabil Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bugün sınav olduğu biliniyordu, saldırının da bu bölümde düzenlendiği iddia ediliyor.

Ayrıca üniversitede bugün birçok üst düzey yetkilinin katılımıyla 'Afganistan-İran Dostluk Kitap Fuarı'nın açılışı yapılacağı belirtildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN