Son dakika! MAK timleri ve Bordo Bereliler Burseya'da operasyon başlattı

Son dakika! MAK timleri ve Bordo Bereliler Burseya'da operasyon başlattı

Azez civarına gönderilen Türk askeri konvoyunun fotoğraflarını, Reuters haber ajansı dünyaya servis etti. Ajans, ÖSO’nun konvoya eşlik ettiğini de belirtti. Öte yandan Burseya Dağı’nda PYD-YPG/PKK noktaları yeniden ateş altına alınırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilerlemenin durduğu Burseya Dağı’na Bordo Bereliler, MAK timleri ve Tunceli Dağ Komando birlikleri terör yuvalarına operasyon başlattı.

Reuters haber ajansı, Azez civarına gönderilen Türk askerlerin fotoğraflarını servis etti. Ajans, Özgür Suriye Ordusu’nun Türk askerlerinin konvoyuna eşlik ettiğini de belirtti. Fotoğraflarda çevrede yaşayan halkın Türk askerine el salladığı görülüyor.

18-01/27/resimid_8800060.jpg

Afrin’e sadece 15 kilometre uzaklıktaki Azez’de kontrolü elinde bulunduran Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, son günlerde operasyonların sürdüğü Cabel Burseya Dağının yanı sıra Maranez, Minnag, Tel Rıfat ve Melkiye bölgesinde teyakkuzda bekliyor.

18-01/27/5a6c910518c7732720a2595b.jpg

ÖSO üyeleri, Burseya Dağı operasyonu sonrası harekât alanının genişletilerek doğuya kaydırılacağını ve Afrin çevresinde yer alan bölgelerin YPG’den arındırılarak özgürleştirileceğini ifade etti.

18-01/27/resimid_8800064.jpg

ÖSO güçleriyle birlikte başlatılan operasyonda, Burseya Dağı’nın Azez tarafına bakan tüm bölümünün kontrolünün sağlandığı, teröristlerin de Burseya Dağı’nın Afrin’e bakan yamaçlarına geri çekildiği öğrenildi. Teröristlerin Burseya Dağı’na kurduğu 7 kule de Türk Askeri Birliği’nin hedefi olurken, savaş uçaklarının bombardımanı ve topçu atışından sonra teröristlerin bu kulelerden bazılarını ise boşalttığı belirlendi.

18-01/27/resimid_8801358.jpg
Azez'de muhaliflerden oluşturulan polis gücü, elleri tetikte bekliyor. 

AZEZ'DEKİ KÜRT SAVAŞÇILAR YPG'YE KARŞI

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Azez’de yaşayan Kürt kökenli Suriyeliler de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı mücadele ediyor.

ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşel Şamel grubu içerisinde yer alan 30 Kürt savaşçı, Arap ve Türkmenler ile Afrin’de terör örgütü YPG’ye karşı mücadele veriyor.

Olası saldırı ve sızmaları önlemek için cephede oluşturulan mevzilerde nöbet tutan ÖSO üyesi Kürtler, amaçlarının Afrin’deki Kürt kardeşlerini terör örgütünün zulmünden kurtarmak olduğunu ifade etti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN