Son dakika! Meslekten ihraç edilen 2 hakim gözaltına alındı

Son dakika! Meslekten ihraç edilen 2 hakim gözaltına alındı

Son dakika haberi... HSK Genel Kurulu'nca meslekten ihraç edilen 11 hakim ve savcıdan 2 hakim, Ankara Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Son dakika haberi... HSK Genel Kurulu'nca meslekten ihraç edilen hakim ve savcılara yönelik operasyon başlatıldı

FETÖ bünyesinde faaliyet gösterdikleri, örgütün hakim/savcı çalışma evlerinde adli yargı sınavlarına hazırlandıklarına dair haklarında etkin pişmanlık ifadeleri bulunan ve HSK tarafından ihraç edilen 11 hakim ve savcıdan 2 hakim, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Gözaltına alınan Ş.Ş. ve G.T.K.'nin, ifadeleri alınmak üzere Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Hakimler ve Savcılar Kurulu, dün 11 hakim ve savcıyı FETÖ ile irtibat ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç etmişti.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte HSK tarafından 4 bin 500'den fazla hakim ve savcı hakkında FETÖ üyeliğinden işlem yapılmış ve bu kişiler meslekten ihraç edilmişti.

21 ASTSUBAY DA GÖZALTINA ALINDI

Bu arada FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında da 21'i aktif görevde 34 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı operasyonda 21 şüpheli gözaltına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN