Son dakika! Pompeo'dan S-400 yorumu: Türkiye'ye yaptırımları değerlendiriyoruz

Son dakika! Pompeo'dan S-400 yorumu: Türkiye'ye yaptırımları değerlendiriyoruz

Son dakika haberi... Türkiye'nin, Rusya'dan aldığı S-400'lerle ilgili açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo 'Nihai hedefimize ulaşmak için yaptırımların nasıl uygulanacağını değerlendirmeye devam ediyoruz' dedi. S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören tasarı, geçen hafta ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmıştı.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'ne ifade veren Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400'ler için "Türk hükümetinin S-400'leri satın almasına yanıt olarak dikkate değer adımlar attık. Nihai hedefimize ulaşmak için yaptırımların nasıl uygulanacağını değerlendirmeye devam ediyoruz" yorumunda bulundu.

Pompeo, amaçlarının Türkiye'yi "cezalandırmak" olmadığını, Ankara'nın "ABD'nin ve NATO'nun güvenliğiyle tutarlı bir şekilde hareket etmesini sağlamak" olduğunu vurguladı.

YAPTIRIM TASARISI MECLİS'TEN GEÇTİ

S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören tasarı, geçen hafta ABD Temsilciler Meclisi tarafından onaylanmıştı.

Tasarının yasalaşması için Senato'dan geçip ABD Başkanı Donald Trump tarafından imzalanması gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN