Son dakika! Reuters duyurdu: Teröristler Afrin'e sevkiyat yapıyor

Son dakika! Reuters duyurdu: Teröristler Afrin'e sevkiyat yapıyor

Reuters haber ajansına göre, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin isim değiştirmiş hali Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) bağlı 1700 kadar teröristin diğer cephelerden Afrin'e sevk edildiğini duyurdu.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin paravanı SDG, 1700 teröristi DAEŞ’le savaştıkları yerlerden Afrin’e kaydıracaklarını duyurdu.

SDG adına yapılan açıklamada, 700 teröristin şimdiden Zeytin Dalı Harekâtı’nın yapıldığı Afrin’e gönderildiği ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, YPG/PKK militanlarının Suriye’nin doğusundan ayrılıp Afrin’e gitmesinden dolayı SDG ismini kullanan örgütün DEAŞ karşıtı operasyonlarının "duraksadığını" söylemişti.

Manning, haftalık basın toplantısında terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinden olarak bilinen ve 'Mazlum Kobani' adını da kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin’i 'General Mazlum' olarak tanımlamıştı.

Bugün konuya ilişkin açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Manning’in PKK'lı terörist için 'general' ifadesini kullanmasına "Saçmalamaya devam etmiş" diyerek yanıt vermişti.

Şahin Cilo kod adlı terörist PKK’nın Suriye’deki önemli isimlerinden biri. Uzun süre terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yanında kalan terörist, Suriye’nin PKK işgali altındaki Afrin kenti nüfusuna kayıtlı. Türkiye’de birçok katliam ve saldırının faili olan terörist, Ankara tarafından kırmızı listeyle aranıyor. Şahin’in başına 4 milyon TL ödül konmuş durumda.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN