Son dakika! Ruhani'den yaptırım tepkisi: Trump İran'da kaos istiyor

Son dakika! Ruhani'den yaptırım tepkisi: Trump İran'da kaos istiyor

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin yaptırım kararının ardından İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, "İran, dünya ve bölgesel aktörlerle Orta Doğu'da barışı sağlamak amacıyla ilişkilerini geliştirmek istiyor" açıklamasını yaptı.

ABD yaptırımları sonrası ilk kez konuşan Ruhani, ABD ve Trump’a dürüstlük çağrısı yaptı. Ruhani dünyanın ve diğer bölgesel güçlerin desteğini isteyerek Orta Doğu’da baruş çağrısında bulundu.

'KONUŞMAK DÜRÜSTLÜK İSTER'

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Rueters’da yer alan açıklamalarında ABD’nin uyguladığı yeni yaptırımları eleştirdi. Ruhani, “Biz her zaman diplomasi ve konuşmaya öncelik verdik ancak konuşmak dürüstlük ister. ABD, İran ile yaptığı nükleer anlaşmadan çekildikten ve yaptırımları dayattıktan sonra bizimle görüşmek istiyor. Trump’ın konuşma isteği sadece Amerikan seçimleri ve İran’da kaos yaratmak içindir” açıklamasını yaptı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN