Son dakika! Rus yolcu uçağı Moskova'da düştü: 71 ölü

Son dakika! Rus yolcu uçağı Moskova'da düştü: 71 ölü

Son dakika: Reuters Haber Ajansı, 71 kişiyi taşıyan Rus yolcu uçağının Moskova'da düştüğünü duyurdu. Kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

Rusya'nın Domodedovo Havalimanından kalkan ve içinde 65 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu Saratov Havayolları'na ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra düştü. 

An-148  tipi yolcu uçağının, kalkıştan iki dakika sonra saat 14:26’da kuleyle bağlantısını kaybettiği kaydedildi. Flightradar24 sayfasına göre 14:26’dan sonra yaklaşık iki kilometre yükseklikte bulunan uçağın hızı azalmaya başladı.

18-02/11/rus1.Jpeg

 

ENKAZA ULAŞILDI

 Acil Durumlar Bakanlığı uzmanlarının Moskova Oblastının Ramenskoye bölgesinde düşen Saratov Havayolları’na bağlı Rus yolcu uçağının enkazlarına ulaştığı açıklandı.

18-02/11/rus2.Jpeg

Uçağın 6 bin 400 feet mesafeye çıktıktan sonra radardan kaybolduğu ifade edildi. 

KAZADAN KURTULAN OLMADI

Kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.
 
18-02/11/rusyaa.Jpeg
 

PUTİN KOMİSYON KURULMASINI İSTEDİ

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan haberde Peskov, ”Devlet Başkanı Hükümetin Podmoskovye’de uçak kazasını soruşturacak özel komisyonun oluşturulmasını istedi. Putin ilgili servislerin gereken arama çalışmaların yapılmasına ilişkin talimat verdi. Devlet Başkanı bu kazada yakınlarını ve akrabalarını kaybedenlere taziyelerini sunuyor” dedi.
 

ULAŞTIRMA BAKANI: KURTULAN YOK

Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Moskova yakınlarında düşen, toplam 71 yolcu ve mürettebat bulunan uçaktan kurtulan olmadığını, bazı yolcuların kimlik tespitinin zaman alabileceğini bildirdi.

Sokolov, Rus medyasına yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar sonucunda, kazadan kurtulan bulunmadığı sonucuna ulaştıklarını söyledi.

Kaza nedeniyle hayatını kaybeden 65 yolcu ve 6 mürettebatın kimliklerinin belirlenmesi için çalışmaların başladığını belirten Sokolov, “Bazı yolcuların kimlik tespiti, kazanın şiddeti nedeniyle uzun sürebilir. Hayatını kaybedenlerin akrabalarından biyolojik verilere ihtiyacımız olacak.” dedi.

KARA KUTU BULUNDU

Öte yandan, uçağın kara kutusu kısa sürede bulunurken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kazanın soruşturulması için özel bir araştırma komitesi kurulması talimatı verdi.

Moskova’da bulunan Domodedovo Havalimanı’ndan kalkan Saratov Havayollarına ait Antonov An-148 tipi yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü Moskova yakınlarındaki Ramenskoye bölgesinde düşmüştü.

'KAZAYA HAVA ŞARTLARI SEBEP OLDU'

Uçağın düşme sebebinin henüz bilinmemesine karşın, Fobos Hava Merkezi hava şartlarının uçağın düşmesine yol açmadığını savundu.
 

PUTİN, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uçak kazasında aralarında bir çocuğun bulunduğu yaşamını yitiren tüm yolcuların yakınlarına baş sağlığı diledi.
 

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN RUSYA'YA TAZİYE TELEFONU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Moskova'da 71 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan uçak kazası nedeniyle Rus mevkidaşı Lavrov'a taziyelerini iletti.

 
MOSKOVA / DHA
 
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN