Son dakika! Rusya'da AVM yangınında ölenler için ulusal yas ilan edildi

Son dakika! Rusya'da AVM yangınında ölenler için ulusal yas ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kemerovo kentinde çoğu çocuk olmak üzere 64 kişinin ölmesine yol açan alışveriş merkezi yangını nedeniyle ulusal yas ilan etti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, başkent Moskova'nın 3600 kilometre doğusunda yer alan Kemerovo kentindeki bir alışveriş merkezinde çıkan yangında 64 kişinin hayatını kaybetmesi ardından Rusya lideri Putin'in yarını (28 Mart) ulusal yas ilan ettiği belirtildi. 

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK

Rus liderin imzaladığı kararname kapsamında, ülkede yarın bayraklar yarına indirilecek, kültür-sanat merkezlerindeki eğlence programları ile televizyon ve radyolardaki eğlence yayınları iptal edilecek.

18-03/27/resimid_9250435.jpg

Ayrıca Putin kararname ile hükümeti yangında ölen ve yaralananların ailelerini gereken yardımı yapmakla görevlendirdi.

NE OLMUŞTU?

Zimnaya Vişnya isimli alışveriş merkezindeki yangın pazar günü, alışveriş merkezinin bir sinema ve çocuklar için bir oyun alanının yer aldığı üst katında çıkmıştı.

18-03/27/resimid_9248232.jpg

Yangının sebebi henüz belirlenemedi. Fakat Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dahil olmak üzere tüm yetkililer yangının büyümesi ve çok sayıda ölüme neden olması konusunda ihmale işaret ediyor. Zira binada kontrollerin aksatıldığı, yangın başladığında bir güvenlik görevlisinin alarm sistemini kapattığı, yangın çıkışlarının kapalı olduğu ve yangın söndürücülerin olması gereken yerlerde olmadığına ilişkin haberler geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN