Son dakika: Sağlık Bakanı Koca, son tabloyu açıkladı

Son dakika: Sağlık Bakanı Koca, son tabloyu açıkladı

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca, son 24 saatte koronavirüsten 57 kişinin hayatını kaybettiğini, yeni hasta sayısının ise 1429 olduğunu açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Koca, ağır hasta sayısının 1.475 olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili güncel veriler paylaştı. Buna göre, son 24 saatte 104 bin 402 test yapılırken, bin 429 yeni hasta tespit edildi.

bakan-koca.png

57 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Korona nedeniyle bugün 57 kişi hayatını kaybederken, Türkiye’deki toplam hasta sayısı 324 bin 443’e, toplam vefat sayısı da 8 bin 441’e yükseldi.

Paylaşılan güncel verilere göre bin 182 kişi daha virüsü yenerek sağlığına kavuştu. Böylece toplam iyileşen kişi sayısı 285 bin 50’ye çıktı.

Tabloda ağır hasta sayısının bin 475 olduğu ifade edilirken hastalardaki zatürre oranın ise yüzde 6.4 olduğu belirtildi.

YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 67,1

Bu haftaki yatak doluluk oranı yüzde 49.3, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 67.1 ve ventilatör doluluk oranı yüzde 32.3 olarak duyuruldu.

BAKAN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı;

“Bugün yapılan 104.402 test sonucunda 1.429 yeni hasta tespit edildi. Ağır hasta sayımız 1.475. Rehavete kapılmamalı ve tedbiri elden bırakmamalıyız. Birlikte tedbirlere uyarak virüse fırsat vermemeliyiz. Birlik olursak kazanan biz oluruz”

3 EKİM KORONAVİRÜS TABLOSU: 

3-ekim.jpg

BAKAN'DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Öte yandan Bakan Koca, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge'ye, Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesi dolayısıyla yayımladığı mesaj için teşekkür etti.

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "DSÖ Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Kluge'ye, dün yayınladığı 'Sayın Bakan Koca, DSÖ Avrupa Bölgesi, liderliğinizi ve Kovid-19 ile mücadelenizi her zaman desteklemektedir ve her zaman Türk halkının yanındadır' şeklindeki mesajı için ülkem adına teşekkür ederim" dedi. 

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşanların sayısı 35 milyon 248 bini aşarken, salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 1 milyon 39 bini, iyileşenlerin sayısı 26 milyon 225 bini geçti.

Vaka sayıları ABD'de 7 milyon 617 bin, Hindistan'da 6 milyon 573 bin, Brezilya'da 4 milyon 906 bin, Rusya'da 1 milyon 215 bine yükseldi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 tedavisi gördüğü Walter Reed Askeri Hastanesi'ndeki odasından çekilmiş bir video mesajı, Twitter hesabından paylaştı. Trump, sağlığının iyiye gittiğini ve kendisine geçmiş olsun dileğini ileten herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Doktoru Sean Conley ise Trump'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ve iyileşme sürecinin böyle devam etmesi durumunda pazartesi günü taburcu edilebileceğini açıkladı.

Gazze Şeridi'nde Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir aydan fazla süredir kapalı olan camiler ibadete açıldı.

Tunus Başbakanı Hişam el-Meşişi, Kovid-19'un ülkede hızla yayılmasını önlemek amacıyla yeni tedbirler uygulamaya konulduğunu açıkladı. Meşişi, tüm vatandaşların kapalı kamusal alanda ve toplu taşıma araçlarında maske kullanmasının zorunlu hale getirildiğini ifade etti.

Suudi Arabistan yönetiminin salgın tedbirleri kapsamında 6 ay ara verdiği umre ziyaretleri başladı. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmeyen açıklamada, umrecilerin Kabe'ye tavaf alanına girişlerini gösteren fotoğraflar paylaşıldı.

Kırgızistan'da kayıtlı 3 milyon 523 bin 532 seçmen, Kovid-19 nedeniyle sıkı hijyen kuralları altında sandıklarda oy verdi. 

Yemen'de ilköğretim okulları Kovid-19 tedbirleri alınmaksızın bugün yeni öğretim yılının ilk dersine başladı.

İsrail Çevre Koruma Bakanı Gila Gamliel, Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklarken, ülkede 18 Eylül'de başlatılan karantina nedeniyle 200 binden fazla kişinin işsizlik ödeneği başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Güney Kore'de 30 Eylül-2 Ekim'de kutlanan "Şükran Bayramı" olarak bilinen Chuseok Bayramı'nın hafta sonuyla birleşmesi nedeniyle gelecek haftalarda vaka sayısının artmasından endişe ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN