Son dakika! Sağlık Bakanı Koca'dan SMA açıklaması

Son dakika! Sağlık Bakanı Koca'dan SMA açıklaması

Son dakika haberi... Sağlık Bakanı Koca'dan SMA hastası çocuklar hakkında sosyal medyadan, "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada gerçekleştirilen SMA kampanyasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, "SMA kampanyasının 'kirli' yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur. SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir" dedi.

 

 

NE OLMUŞTU? 

31 Aralık Milli Piyango çekilişi sonrası büyük ikramiye çeyrek bilete çıkmış ve satılmayan 3 biletin ikramiyesi olan 75 milyon lira Varlık Fonu'na devredilmişti. Bunun üzerine sosyal medyada, "Milli Piyango'dan Varlık Fonu'na devredilen 75 milyon lira SMA hastası çocukları için kullanılsın" cümlesi paylaşılarak, kampanya oluşturulmuştu. Kampanyaya vatandaşların yanı sıra sanatçılar, siyasetçiler, dernekler ve STK'lar da destek olmuştu.

Sağlık Bakanı Koca ise Twitter'dan yaptığı açıklama ile kampanya hakkında şunları söylemişti: "SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir. SMA hastası çocuklarımız için de devletimiz tüm imkanlarını kullanarak tedavilerini sağlamaktadır. Bu konunun suistimal edilmesi asla kabul edilemez."

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN