Son dakika! Süveyş Kanalı yeniden trafiğe açıldı

Son dakika! Süveyş Kanalı yeniden trafiğe açıldı

Son dakika haberi... Süveyş Kanalı'nı kapatan devasa gemi 7. günde yeniden yüzdürülerek tamamen kurtarıldı. Mısırlı yetkililer geminin hareket halinde olduğunu duyururken, kanal da gemi trafiğine açıldı.

Dünyanın en önemli su yollarından biri olan Süveyş Kanalı'nı yaklaşık bir haftadır tıkayan dev konteyner gemisi kısmi olarak tekrar yüzdürüldükten sonra tamamen kurtarıldı. Mısırlı yetkililer geminin hareket halinde olduğunu duyururken, kanal da gemi trafiğine açıldı.

Süveyş Kanalı İdaresi'nden yapılan açıklamada geminin burnunun kıyıdan 102 metre uzaklaştırıldığı ve yüzde 80 oranında doğru yöne çevrildiği belirtildi.

resim1-17769612.jpg

SİSİ'DEN AÇIKLAMA

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, konteyner gemisi krizine son verdiklerini duyurdu. Sosyal medyadan paylaşım yapan Sisi, "Mısır elleriyle sorunları normal seyrine geri döndürdü. Tüm dünya, mallarının ve ihtiyaçlarının bu seyir arterinden taşınan yolundan emin olabilir" dedi.

'SAPLANDIĞI YERDEN ÇIKARILDI'

Gemicilik hizmetleri şirketi Inchcape sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Ever Given isimli 400 metrelik geminin yerel saatle sabaha karşı 04:00'da saplandığı yerden çıkarıldığını ve güvenlik altına alındığını duyurdu.

 

 

Sosyal medyada paylaşılan videolarda da daha önce kanalın kıyısına oturduğu görülen ve yumrubaş adı verilen geminin ön kısmının kurtarıldığı görülüyor.

Ondan fazla çekiciyle yapılan itme ve çekme manevraları ancak dolunay nedeniyle suların yükselmesi sonucu işe yaradı.

Uzmanlarsa geminin tamamen kurtarılmasının çok kolay olmayacağını belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN