Son dakika! Temel Karamollaoğlu: Eleştirince hainsin deniyor, siyaset kaba dövüşe dönüştü

Son dakika! Temel Karamollaoğlu: Eleştirince hainsin deniyor, siyaset kaba dövüşe dönüştü

Haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarı eleştirmeye 'hainsin' damgası vurulmasını eleştirdi.

Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında iktidara sert sözlerle yüklendi. 

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkanler şöyle: 

"Şu andaki ekonomik şartlar, milletin çektiği sıkıntı. Adaletin kaybolması... Aslında siyasetin çığrından çıkması asıl sorun. Muhalefetten iktidara bir eleştiri gittiği zaman ilk cevap hainsin, sen teröristlerle işbirliği yapıyorsun. Böyle bir mantıkla ülkenin yönetilebilmesi mümkün mü? Siyaset sadece kaba dövüşe döndü. Hakaret, yalan, iftira siyasetin esas malzemesi şu anda. Konuların konuşulması, milletin sıkıntısı neredeyse umurlarında değil."

EYT'LİLERE VERMEDİK, BETONA GÖMDÜK

"(EYT'liler sorunu) 17 yıldır bu sorunun çözmezseniz bu ortadan kalkar. EYT'liler diye bir sorun var ve buna çözüm bulunamıyor. Bunun temel sebebi, ekonomimizin geldiği durumdur. Çünkü biz bugüne kadar EYT'liler vereceğimiz parayı başka yerlere yatırdır. Betona gömdür ülke kaynaklarını. Betona gömmek ülkenin kalkınması anlamına gelmiyor. Tarımda dışarı bağlı hale geldik. İtibardan tasarruf edilerek denilerek yapılan israftır. Yazlık kışlık sarayların inşa edilmesi mi EYT'lilerin problemi mi önemli. İktidar bir tercihte bulundu ama bu yanlış bir tercih."

TEHDİT OLARAK GÖRMEK DEVLETİ YÖNETMEK DEĞİLDİR

"Bütçenin en büyük kalemi faiz. Onu da ödeyebilmek için yeni borç bulmak gerekiyor. Yani gelecek senelerde de faiz kalemi büyüyecek. EYT'lileri ekonomik bir tehdit olarak göryorsanız bu millete yapacak hiçbir şeyiniz yoktur. Siyasilere düşen esas görev bu tür zor problemleri çözmektir. Yoksa 'çökeriz' demek, garibakanların sırtına bu yükü yüklemek devleti yönetmek değildir."

ŞEHİR HASTANELERİ ZARARI MİLLET İÇİN YAPILAN ZARAR DEĞİL

"Eğer şehir hastaneleri projesi ciddi bir etüd ile gelmiş olsaydı bu sıkıntıları konuşamazdık. İngilizlerden aldık, onlar vazgeçti, bu iş olmuyor dediler ama biz vazgeçmedik. Yenisini yapamayacaklar. Ama yapılanlar büyük bir sıkıntı. "Zarar etse de biz bu zarara katlanırız" deniyor. Eğer bu zarar millet içinse elinizi öperiz. Ama bir peşkeş için yapılmışsa dur deriz. Kota koyacaksınız, yüzde 70 kullanılırsa kendi kendine idare eder. Ama kullanılmazsa gerisini ben öderim derseniz, ödeyemezsiniz. Ama ödemek zorundasınız. O yüzden EYT'lileri suçluyorlar, başımıza bela oldunuz diye. Her konuda olduğu gibi buradada iktidar kendi kendiyle çelişmektedir."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN