Son dakika! Torbalı'da çifte cinayet şüphelisi yakalandı

Son dakika! Torbalı'da çifte cinayet şüphelisi yakalandı

İzmir'in Torbalı ilçesinde biri doktor 2 kişiyi öldüren ve bir polisi yaralayan cinayet zanlısı yaralı olarak yakalandı. Diyarbakır'dan 3 gün önce kente geldiği tespit edilen şüphelinin, kaldığı otele 'Enver Yıldız' ait kimlikle kayıt yaptırdığı belirlendi. Çok sayıda suçtan kaydı bulunan Yıldız'ın, son olarak 'yağma' suçundan girdiği cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi.

İzmir'in Torbalı ilçesinde biri doktor 2 kişiyi öldüren ve bir polisi yaralayan cinayet zanlısı yaralı olarak yakalandı. 

Saldırganın eşkalini belirleyen polis ekipleri, Torbalı'nın Atatürk Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi.

19-12/30/20191230_2_40082990_50788126.jpg

Ekipler operasyonda Enver Yıldız (30) saklandığı evde yaralı olarak yakaladı.

19-12/30/20191230_2_40082990_50788127.jpg

3 GÜN ÖNCE DİYARBAKIR'DAN GELMİŞ

Peş peşe cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında kaldığı otele 1989 doğumlu Enver Yıldız'a ait kimlik bırakan şüphelinin, 3 gün önce Diyarbakır'dan geldiği tespit edildi.

Saldırganın Hatice Gülcemal'i öldürdükten sonra eşi Harun Gülcemal'i silah tehdidiyle bir bankanın ATM'sine götürdüğü ve kartından bin 500 lira çektiği, parayı aldıktan sonra Harun Gülcemal'i bırakıp taksiyle otele gittiği belirtildi.

Polisin bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelinin eşkalini belirlediği, taksi şoförünün ifadesine başvurduğu öğrenildi. 

CEZAEVİNDEN TAHLİYE EDİLMİŞ

Çok sayıda suçtan kaydı bulunan Enver Yıldız'ın, son olarak 'yağma' suçundan girdiği cezaevinden tahliye edildiği belirlendi. Saldırganın fotoğrafları, güvenlik güçlerine dağıtıldı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI: SOĞUK KANLI VE SAKİN BİRİYDİ

Cinayet şüphelisinin polisle çatıştığı markette çalışan görgü tanıklarından Ömer Yıldız, saldırganın oldukça soğuk kanlı göründüğünü söyledi. 

Yıldız, şüphelinin saat 00.20 sıralarında çalıştığı markete geldiğini, alışveriş yapıp ayrıldığını belirtti. 

Şüphelinin yaklaşık 15 dakika sonra yeniden markete geldiğini ve gezindiğini aktaran Yıldız, "Alışveriş yaptı ama dışarı çıkmadı. Bana 'Dışarıda düşmanlarım var. Buradan çıkmama yardım et' dedi. 'Ben de kaçacak yer yok tek çıkış var. Neden kaçıyorsun?' dedim. 'Düşmanlarım var beni öldürecek' dedi. O anda içeriye polisler girdi. 'Dur' ihtarında bulundular ama şahıs durmadı. Hemen silahına sarıldı. Polise silahını yönetti. Polis de silahını çıkardı. O an ben de orada, köşede eğilmiş bekliyordum. Polis bana 'çık dışarı' dedi. Ben de dışarı çıktım." dedi.

Yıldız, otele doğru gittikten 5 dakika sonra 3-4 el silah sesi duyduğunu, çalıştığı markete tekrar geldiğinde cam kırıkları ve boş silah mermileri gördüğünü anlattı.

Olay yeri ekiplerinin hemen geldiğini dile getiren Yıldız, "Şahsın kuşkulu bir hareketi yoktu. Çok soğukkanlı ve sakin biriydi. Kendini hiçbir şekilde fark ettirmiyordu. Ben o anlarda şoka girdim, korktum, İlk defa hayatımda silah görmüştüm" şeklinde konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park (53) dün akşam İzmir Ertuğrul Mahallesi'ndeki evine gelen maskeli şüpheli tarafından silahla vurulmuş, kaldırıldığı Torbalı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Olaydan kısa süre sonra aynı hastanede genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal de Park'ın evine yaklaşık 600 metre mesafedeki ikametgahında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

İlk tespitlere göre, şüphelinin, para istediği Park'ı öldürdükten sonra sokakta karşılaştığı Harun Gülcemal'i de silahla tehdit ederek para istediği, evine kadar götürdüğü, eşi Hatice Gülcemal'i silahla öldürdüğü öğrenilmişti.

Araştırma sonucu şüphelinin, Yazıbaşı Mahallesi'ndeki otele giriş yaptığını belirleyen ekipler, geniş güvenlik önlemi almış, polisin geldiğini fark eden şüpheli, birinci kattaki odanın penceresinden atlayarak markete girmişti.

Şüpheliyi markette kıstıran polis ve jandarma ekipleri 'Teslim ol' çağrısında bulunmuş, şüphelinin ateşle karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmada polis memuru Yaşar K. yaralanmıştı.

Şüphelinin marketin arkasındaki araziye kaçtığını belirleyen ekipler, bölgede geniş çaplı araştırma başlatmıştı.

Cinayet zanlısıyla bağlantılı olabilecekleri değerlendirilen iki şüpheli, Torbalı ilçesindeki Ortaklar ve Atatürk mahallelerindeki iki adrese düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

İZMİR/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN