Son dakika! Trump ile Kim 'silahsızlandırılmış bölge'de bir araya geldi

Son dakika! Trump ile Kim 'silahsızlandırılmış bölge'de bir araya geldi

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim ile Güney Kore-Kuzey Kore sınırında yer alan 'silahsızlandırılmış bölge'de bir araya geldi. Trump ile Kim, iki Kore'yi ayıran sınırda tokalaştı. Trump Kuzey Kore tarafına da adım attı ve bunu yapan ilk ABD Başkanı oldu. Trump "Dünya için harika bir gün, burada olmaktan onur duyuyorum. Bir sürü harika şey oluyor" dedi.

Güney Kore'de temaslarını sürdüren ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore-Kuzey Kore sınırında yer alan 'silahsızlandırılmış bölge'de (DMZ) görüştü.

Trump ile Kim, iki Kore'yi ayıran sınırda tokalaştı. Trump Kuzey Kore tarafına da adım attı ve bunu yapan ilk ABD Başkanı oldu. Trump "Dünya için harika bir gün, burada olmaktan onur duyuyorum. Bir sürü harika şey oluyor" dedi. Kuzey Kore lideri de Trump'ın ziyaretinin ilişkileri geliştirdiğine vurgu yaptı.

19-06/30/ana-manset-1561877797.jpg

Kim Jong-un, Trump'ın iki ülke arasındaki bağları daha da geliştirmek için bu kısa ziyareti yaptığını belirterek, Trump'ın sınır çizgisini geçmesini, 'hoş olmayan geçmişi sona erdirecek cesur ve kararlı bir eylem' olarak nitelendirdi. 

DOSTLUKLARINI ÖVDÜLER

Donald Trump da sınırın Kuzey Kore tarafına ayak basan ilk ABD başkanı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kim ile dostluklarını övdü.

Japonya'nın Osaka kentinde yapılan G-20 Zirvesi'nin ardından Güney Kore'ye geçen ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri ile görüşeceğini duyurmuştu.

19-06/30/ana-manset-1561877817.jpg

"YAPTIRIMLAR HALA DEVREDE, ACELEM YOK"

Trump, Moon ile birlikte 'silahsızlandırılmış bölge'ye gideceklerini kaydederek, "DMZ'ye gidiyoruz ve orada Kuzey Kore lideri Kim ile görüşeceğiz. Birbirimiz anlıyoruz. Yaptırımlar hala devrede, acelem yok." ifadelerini kullanmıştı.

Görüşmenin amacına ilişkin bir soruya ise Trump, "Sadece el sıkışıp merhaba diyeceğiz çünkü Vietnam'dan bu yana birbirimizi görmedik." cevabını vermişti.

G-20 Zirvesi kapsamında Japonya'da bulunan Trump, Kuzey Kore lideri Kim'e görüşme teklifinde bulunmuş, Kuzey Kore ise Trump'ın teklifine 'çok ilginç bir öneri' yanıtını vermişti.

Daha sonra Trump, Kim'in de bu görüşmeyi istediğini açıklamış ve muhtemel görüşme için son hazırlıkların yapıldığını ifade etmişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış konusunda mutabakata varılmıştı.

İki lider 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir kez daha bir araya gelmiş ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız olarak sona ermişti. Trump, Kim ile görüşmesine ilişkin, "Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. Biz ise bunu yapmaya niyetli değildik. Bu nedenle anlaşamadık." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN