Son dakika! Trump'a anayasayı ihlalden dava açılmasına izin verildi

Son dakika! Trump'a anayasayı ihlalden dava açılmasına izin verildi

ABD'de Başkan Trump'a dava izni verildi. Yargıç izin gerekçesi olarak anayasa ihlalini gösterdi.

CNN'in haberine göre; Maryland Bölge Yargıcı Peter Messitte, davayı açan Maryland ve Washington DC başsavcılarının, Trump Organization şirketinin Washington'daki işlerine odaklanmaları gerekeceğini belirtti. Bu da davanın Trump International Hotel'den hizmet alan yabancı yetkililer tarafından yapılan ödemelerin soruşturulacağı anlamına geliyor.

Maryland ve DC başavcıları, Trump International Hotel'in işlemlerinin yakındaki otel ve eğlence kuruluşları için rekabet dezavantajına yol açtığını ve Trump'ın otelinin özel vergi imtiyazlarından yararlandığını öne sürmüştü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN