Son dakika! TSK: Afrin'de 1266 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! TSK: Afrin'de 1266 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika! TSK, 23. günüde devam eden Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1266'ya yükseldiğini belirtti. Terör örgütleriyle çıkan çatışmada 1 askerin şehit olduğu açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 19 hedef imha edilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. 10 Şubat 2018 tarihinde, 86 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1.266 olmuştur” denildi.

TSK AÇIKLADI: 1 ASKER ŞEHİT OLMUŞTUR

Öte yandan TSK'dan yapılan son açıklamada "Afrin bölgesinde devam eden operasyonlarda PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarıyla çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur." denildi.

YPG HEDEFLERİ VURULUYOR

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez - Afrin sınırı bölgesinde bulunan Minnag Havalimanı, Ayn Dakni ve Maranez'deki YPG hedefleri  dün geceden bu yana havadan ve karadan vuruldu. 

AFRİN'DEKİ PYD MEVZİLERİ ROKETATARLARLA VURULDU

Kilis’te sınırda konuşlu bulunan çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) Afrın’deki PKK/PYD terör örgütü mevzilerini ateş altına aldı.

Sınır karakollarında konuşlu bulunan tank, fırtına obüs topları ve ÇNRA'lar, sabah saatlerinden itibaren Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin kırsalındaki PKK/PYD hedeflerini ateş altına aldı. Sığınak, barınak ve PYD hedeflerinin ateş altına alındığı öğrenildi. PYD hedeflerine atılan top mermilerinin sesleri Kilis kent merkezinde yankılandı.

SAVAŞ UÇAKLARININ PKK/PYD'Yİ VURMASI SURİYEYİLER TARAFINDAN SEVİNÇLE KARŞILANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesindeki terör örgütü PKK/PYD’ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Terör örgütü PKK/PYD’ye ait hedefler, Türk savaş uçaklarıyla havadan, sınırda konuşlu bulunan tanklar, fırtına obüsler ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNRA) karadan vuruluyor.TSK ve ÖSO askerleri Hava Kuvvetleri ile topçu birliklerinin desteğiyle Afrin kırsalında ilerleyişini sürdürüyor.

Türk savaş uçaklarının Kilis’in karşısında bulunan Afrin’in Derbalut bölgesindeki terör örgütü PKK/PYD hedeflerini tam isabetle vurması Suriyeliler tarafından alkışlarla karşılandı. Büyük sevinç yaşayan Suriyeliler kameralar tarafından da görüntülendi.

SURİYELİLERİN MEHMETÇİĞE DESTEĞİ TAM

Harekata Suriyeliler büyük destek veriyor. PKK/PYD terör örgütü tarafından evlerinden ve yurtlarından olan Suriyeliler, Zeytin Dalı Harekatı ile birlikte temizlenen köylerine dönerek normal yaşamlarına dönmek istiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN