Son dakika! TSK YPG'yi vurdu üç başkent hareketlendi... Çavuşoğlu, Tillerson'la görüştü

Son dakika! TSK YPG'yi vurdu üç başkent hareketlendi... Çavuşoğlu, Tillerson'la görüştü

Türkiye'nin Afrin operasyopnuna fiilen başlamasının hemen ardından üç başkent arasında telefon trafiği yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştü. ABD ve Rusya'nın Genelkurmay Başkanları da telefon görüşmesi yaptı. Orgeneral Hulusi Akar da harekat öncesi ABD ve Rus mevkidaşlarını aradı. Görüşme ABD'nin isteği üzerine gerçekleştirildi.

TSK'nin aylardır hazırlığını yaptığı Afrin operasyonu bugün resmen başladı. Afrin operasyonuna karşı çıkan ABD'nin Dışişleri Bakanı Tillerson'a Mevlüt Çavuşoğlu telefon etti. 

RUSYA VE ABD GENELKURMAY BAŞKANLARI DA GÖRÜŞTÜ

İki bakanın yanısıra Rusya Genelkurmay Başkanı ile ABD Genelkurmay Başkanı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki generalin görüşmede Suriye'deki son durumu değerlendirdiği belirtildi. Görüşmeyle ilgili bir detay verilmedi. 

HULUSİ AKAR MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, ABD'nin isteği üzerine Orgeneral Hulusi Akar ve mevkidaşı arasında bir telefon görüşmesinin gerçekleştirildiği belirtildi. 

RUSYA: ENDİŞE DUYUYORUZ, İTİDAL ÇAĞRISI YAPIYORUZ

Rusya Türkiye'nin başlattığı Afrin operasyonu ile ilgili itidal çağrısı yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN