Son dakika! Türkiye'den yeni Navtex: Yunanistan Midilli'de Lozan'ı ihlal ediyor

Son dakika! Türkiye'den yeni Navtex: Yunanistan Midilli'de Lozan'ı ihlal ediyor

Son dakika haberi... Türkiye, yeni NAVTEX ile Lozan Antlaşması çerçevesinde Midilli Adası'nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini duyurdu.

Son dakika haberi... Türkiye, Yunanistan'a yeni NAVTEX ile karşılık verdi.

14 Eylül ve 22 Eylül'deki NAVTEX duyurularının ardından İzmir İstasyonu'ndan yayınlanan NAVTEX'te Yunanistan'a üçüncü kez 'Lozan' uyarısı yapıldı.

Yeni NAVTEX duyurusu ile 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Midilli Adası'nın gayri askeri statüsünün ihlal edildiğini belirtildi.

İzmir İstasyonu tarafından yayınlanan NAVTEX'te "LA08-215/20 numaralı NAVTEX mesajı ile Midilli Adasının 1923 Lozan Barış Anlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

YUNANİSTAN'DAN 29 EKİM NAVTEX'İ

Türkiye ve Yunanistan arasında NATO Karargahı'nda yapılması planlanan toplantı öncesinde dün Yunan yetkililer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kapsayacak şekilde Ege Denizi’nde atış eğitimleri için NAVTEX duyurusu yapmıştı. Türkiye de buna karşılık mütekabiliyet esasıyla 28 Ekim'de atış eğitimleri için NAVTEX duyurusunda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN