Son dakika! Yunanistan'da 5.9'luk deprem

Son dakika! Yunanistan'da 5.9'luk deprem

Son dakika haberi... Yunanistan'da Elassona kenti yakınlarında 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Artçı sarsıntının da olduğu, 3 kişinin yaralandığı depremde, bir kişinin de göçük altında kaldığı bilgisi aktarıldı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi, Yunanistan’ın Elassona kenti yakınlarında 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Saat 13.16'da meydana gelen deprem yerin 8 km altında gerçekleşti. Depremde 3 kişi yaralandı. 

Elassona'ya bağlı Mesochori yerleşim biriminde bir evin yıkılması sonucu bir kişinin de göçük altında kaldığı aktarıldı. 

ARTÇI SARSINTI VAR

Elassona Yunanistan Jeodinamik Enstitüsü, merkez üssü Elassona’dan 7 kilometre uzaklıkta bir bölge olan ana depremden 3 dakika sonra 4.4 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının daha kaydedildiğini bildirdi.

Depremden etkilenen vatandaş panikle sokaklara döküldü. Deprem, başkent Atina’da, ülkenin orta kesiminde ve kuzeyinde de hissedildi.

Avrupa Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise Yunanistan'daki depremin yerin 10 kilometre derinliğinde 6.2 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. EMSC tarafından yapılan açıklamada, depremin merkez üssü, Elassona kentinin 20 kilometre güneyi olarak belirtildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN