Sondakika... Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırlayan Trump mesaj verdi: Eskiye döneceğiz

Sondakika... Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırlayan Trump mesaj verdi: Eskiye döneceğiz

Trump, dün tahliye edilen Rahip Brunson'ı Beyaz Saray'da ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir kez daha teşekkür eden Trump, 'Türkiye ile ilişkilerde sıkıntı vardı. Bu olay ilişkileri eskiye döndürecektir.' dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Rahip Brunson ile birlikte Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi. Trump, Brunson’ın serbest kalmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrar teşekkür etti. Trump, “ Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırmıştım” dedi.

Rahip Brunson’ın ilk sözleri, “Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton’a teşekkür ederim. Kongre’de serbest kalmam için uğraşanlara da teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum” şeklinde oldu.

Başkan Trump’da bu konuşma karşılığında ‘Türkler iyi insanlardır onları seviyorum’ ifadelerini kullandı.

Toplantı sırasında Rahip Brunson serbest kalması için çalışan Trump ve ABD için kısa bir dua gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen dua sonrası Trump, “Bu ülkeyi bir bütün hale getirdiniz. Neler yaşadığınızı biliyorum. Türkiye için de kolay bir durum değildi. Bir çok şey yaşanıyor. Erdoğan’a bunu mümkün kıldığı için teşekkür ediyorum. Onun için de kolay değildi. Bir daha Türkiye’ye gider misiniz diye sormak istemiyorum. Bu olay iki ülke arasındaki bozulan ilişkileri eskiye döndürecek” sözleriyle tekrar ve tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Brunson serbest kaldığı için teşekkür etti.

KAŞIKÇI’NIN NİŞANLISINI DAVET ETTİ

Trump, Cemal Kaşıkçı için 'Şu anda hiç kimse ne olduğunu bilmiyor. Türkiye'de çok ciddi şekilde soruşturuyor. 110 milyar dolarlık bir sipariş var ve öyle bir şeyi iptal etmek aptalca olur diye düşünüyorum. Bunun dışında bazı şeyler yapılacak. Kendilerini de nişanlısını da oval ofise davet ettik. Ancak şu anda tabii ki çözmek için ne olduğunu öğrenmek için çalışıyoruz. Onu canlı bulmayı umuyoruz. Herkes ses kaydından bahsediyor, bunu duymak istiyoruz. Şu anda herhangi bir şey görmedim. Kral Selman'ı da arayacağım. Bu akşam ya da yarın kendisini ararım.' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN