Tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e yasadıkları yetmez gibi bir de para cezası

Tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e yasadıkları yetmez gibi bir de para cezası

Tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e sosyal medya paylaşımından dolayı 8 bin lira ceza kesildi. Öz mahkeme çıkışı 'Sadece adalet istiyoruz' dedi.

Çorlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi, tren kazasında oğlu Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz'e sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle para cezası verdi. Mısra Sel mahkeme çıkışı 'İsterlerse 800 bin lira ceza versinler, isterlerse 8 trilyon ceza versinler. Bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe ben ve 25 kişi hakkımızı aramaya devam edeceğiz' dedi. 

ÇORLU TREN KAZASINDA OĞLUNU KAYBEDEN MISRA ÖZ'E PARA CEZASI

Çorlu’da 2018'de meydana gelen tren kazasında oğlunu kaybeden anne Mısra Öz, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ‘kamu görevlilerine hakaret’ suçundan yargılandığı Çorlu 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı.

Çorlu tren kazası davasına bakan mahkeme heyetine “hakaret ettiği” iddiasıyla yargılanarak cezaya çarptırılan Mısra Öz, duruşma çıkışı Adliye önünde açıklama yaptı. Çorlu tren kazasında 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz “Çorlu tren katliamında ölen 25 kişinin ailesi olarak, Oğuz Arda Sel’in annesi olarak yargılandığım için buradaydım" dedi.

oguz-arda-selmisraoz.jpg

İsterse 8 trilyon lira ceza verilse, kazanın gerçek sorumlular yargılanmadığı sürece haklarını aramaya devam edeceklerini ifade eden Mısra Öz, şunları söyledi:

'EN İYİ BİLDİKLERİ ŞEY PARA'

"Hakkımda açılan iki tane dava var. Bunlardan bir tanesi bugün sonuçlanacaktı, sonuçlanmadı. En alt sınırdan olmak üzere 8 bin 800 lira gibi bir cezayla cezalandırılıyorum. Dava burada bitmedi. Mahkeme heyeti yedi gün içerisinde istinafa gidip itiraz etme hakkımın olduğunu söyledi. İsterlerse 800 bin lira ceza versinler, isterlerse 8 trilyon ceza versinler. Bu davada gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe ben ve 25 kişi hakkımızı aramaya devam edeceğiz.

En iyi bildikleri şey para olduğu için bizleri para cezasıyla korkutmaya çalışıyorlar. Korkmuyorum, vazgeçmiyorum. Hakime de söyledim. Bundan sonra söylediğim tüm sözlerin arkasında olmakla birlikte bana, avukatlarımıza, gazetecilere verdikleri kararlarla bizi korkutamayacaklar. 25 kişiyi buraya getiremeyenler bizi getirmeyi daha kolay seçiyorlar. Başımın gözümün sadakası olsun onlara 8 bin lira. Gerçek sorumlular buraya gelsin yargı önüne çıksın. Çünkü biz biliyoruz ki gerçek sorumlular bizlere bile rüşvet vererek susturma peşindeler. Ama yargılanana kadar hepsinin arkasındayız. Yeni davaları da göğsümüzü gere gere karşılarız. Sadece adalet istiyoruz. Oturdukları koltuktan hala utanç duyuyorum.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN