Sosyal medyada PKK temizliği: 235 kişi gözaltına alındı

Sosyal medyada PKK temizliği: 235 kişi gözaltına alındı

İstanbul’daki bombalı saldırının ardından sosyal medya hesaplarından PKK lehine paylaşımlarda bulunarak halkı kışkırtanlar mercek altına alındı. 11 ilde düzenlenen operasyonda PKK adına faaliyette bulunan ve sosyal medyadan propaganda yapan 235 kişi gözaltına alındı.

Türkiye'yi derinden sarsan İstanbul Beşiktaş'taki menfur bombalı saldırılar sonrası sosyal medya aracılığıyla terör seviciliği yaptıkları öne sürülen 235 kişi gözaltına alındı. Sosyal medyada bazı kişilerin, PKK lehine propaganda yaparak halkı kin ve nefrete sürükleyecek paylaşımlarda bulunması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip, geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Çok sayıda Twitter, Facebook ve İnstagram hesabı mercek altına alındı.

11 İLDE OPERASYON

Yenişafak'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyetlerde bulunan ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik 11 ilde geniş kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul'da HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı. Ankara'da da HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici ile 17 kişi yakalandı.

SUÇLAMALAR AĞIR

Diğer operasyonlarda İzmir'de 11, Manisa'da 4 kişi, Adana ve Gaziantep'te 56 kişi, Mersin'de 61, Şanlıurfa'da 53, Kayseri'de 7, Hakkari'de 2, Siirt'te 1, Trabzon'da 1 kişi yakalandı. Operasyonların sürdüğü gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan Cem Mumcu'nun da aralarında bulunuduğu 5 kişi aranıyor.

İŞTE O HESAPLAR

Sosyal medyada saldırıyı övdükleri için gözaltına alınan bazı şüphelilerin kimlikleri ve sosyal medya hesapları şöyle: Twitter kullanıcıları Berfin K. (berfnkadem), Emirhan Akbulut (emirhanakb) İbrahim Budak (marxist_ibrahim), Bayram Taşkın (byrm_tskn) Mücahit Avcı, (avcimicahit) Faruk Akbaş (son_mohikan34) ile Facebook kullanıcıları Abdurrahman Çimen (cinarcan35) Ahmet Avşar (ahmet.avsar.100) Diyar Ataç (mardinli.birinndar.90) Evindar Deniz (evocandeniz21) Mazlum Çakal (ferhat.varkan.71) Mehmet Dicle Aksoy (dicle.aksoy.52) Yakup kaya (yakup.kaya.1023) Ali Önen (serok.onen) Ekrem Karakoç (ekrem.karakoc.399) ve Hakan Aydemir (hakanaydemir)

CHP'Lİ AVCI DA GÖZALTINDA 

CHP'nin sosyal medya uzmanı Mücahit Avcı, terör saldırısının ardından “Bu işte bir MİT yeniği var" sözleriyle terör örgütü PKK'yı aklamaya çalışmış ve devlete iftira atmıştı. Sosyal medyadaki hesabında kendisini “sosyal medya danışmanı, yazar ve CHP 2014 İstanbul Yerel Seçim Kampanyası Sosyal Medya Direktörü" olarak tanıtan Mücahit Avcı, dün polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun has adamlarından biri olan Avcı'nın HDP/PKK yandaşı birçok troll hesabı yönettiği de öne sürüldü.

SKANDAL TWEETİ ATAN BERFİN KAÇAMADI

Polisleri hedef alan hain saldırı sonrası Berfin K. isimli Twitter kullanıcısı, “Çevik kuvvete olmuş, oh olsun size" şeklinde paylaşımda bulunmuştu. HDP Milletvekili Garo Paylan ile çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşan Berfin K., sosyal medyadan gelen büyük tepkiler sonrası önce tweetini silmiş, ardından @berfnk... isimli hesabını kapatmıştı. Evini terk eden Berfin K., dün Otogar'da kaçmaya çalşırken gözaltına alındı.

POLİSE İHBAR YAĞIYOR

Sosyal medyadaki nefret paylaşımlarının ardından polise ihbar yağıyor. Sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanlara ilişkin ihbarların Emniyet Genel Müdürlüğünün “www.egm.gov.tr" adresindeki online ihbar bölümünden ya da Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının “[email protected]" mail adresinden yapılabileceği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN