Sosyal medyada 'terör' operasyonu

Sosyal medyada 'terör' operasyonu

Polis ve jandarma sosyal medya terör örgütlerinin propagandasını yaptığı belirlenen kişilere operasyon yaptı. Operasyonda 39 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı sosyal medyada terör propagandası yaptığı belirlenen kişilere operasyon yapıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları tarafından internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütüldüğü belirtildi. Sosyal mecrada gelişen gündem ve konular ile çeşitli illegal örgüt ve gruplara müzahir sosyal medya hesaplarının yakından takip edildiği ifade edilerek, 1-7 Şubat 2021 tarihleri arasında, FETÖ/PDY terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 639, PKK/KCK terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 567, aşırı sol terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 40 ve DEAŞ terör örgütü güdümünde faaliyet yürüten 18 olmak üzere 1264 hesap hakkında çalışma yapıldığı kaydedildi. Şu ana kadar tespit edilen 575 sosyal medya hesabı kullanıcısı hakkında işlem başlatıldığı belirtilirken, bu hesapları kullanan 39 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltı işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN