Sosyal medyadan terör propagandasına hapis cezası

Sosyal medyadan terör propagandasına hapis cezası

Kırşehir'de sosyal medya üzerinden PKK propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanan sanığa 1 yıl 3ay hapis cezası verildi.

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Beytullah Ekmekçi ve avukatı katıldı.

Savunması alınan Ekmekçi, sosyal medya üzerinden PKK propagandası yaptığı iddiasını reddederek beraatini istedi.

Ekmekçi, sosyal medya mesajlarının DEAŞ ile YPG arasındaki iç savaş ve Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun yakılması sırasında ormanlık alanın yanmasıyla ilgili olduğunu öne sürdü.

Cumhuriyet savcısının mütalaasını alan mahkeme heyeti, Ekmekçi'yi sosyal medyadan terör örgütü PKK'yı övme suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak sanığın tahliyesi kararlaştırıldı.

KIRŞEHİR/AA

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN