Soylu'dan son dakika açıklamalar: 39 kişi enkazdan sağ kurtarıldı

Soylu'dan son dakika açıklamalar: 39 kişi enkazdan sağ kurtarıldı

Can kaybının 22'e yükseldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Soylu "Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık" dedi. Yaralıların durumu ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Koca da "Sağlık kuruluşlarına başvuran 1031 kişiden 382'si yaralıydı. Serviste takibi yapılan 128 hastamızdan 34'ünün tedavisi yoğun bakımda sürüyor" ifadelerini kullandı.

Elazığ ve Malatya'yı vuran depremin ardından bölgede incelemeler yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kameraların karşına geçti.

Son gelişmeleri aktaran Bakanlar Soylu, Koca ve Kurum canlı yayında depremde yakalandı.

CAN KAYBI 22'E YÜKSELDİ

Can kaybının 22'e yükseldiğini açıklayan İçişleri Bakanı Soylu "Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık" dedi.

Soylu şunları kaydetti: "Kamuoyuna sürekli bilgi vermeye çalışıyoruz. Bilgi akışını kesmemeye özen gösterdik. Malatya'da 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Elazığ'da 18 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Depremin olduğu andan itibaren 39 kişi göçük altından çıkarıldı.

Değerlendirmemiz 22 vatandaşımızın göçük altında kaldığıydı. Göçük altında kalan vatandaşlarla ilgili net sayı vermekten kaçınırız. Adıyaman'da cezaevinde hasar olduğu belirlendi, cezaevinin boşaltılmasının doğru olacağı kararına varıldı. Tüm yardımlar AFAD tarafından gerçekleştiriliyor. Meselenin tek elden yürütülmesinin yardımların ulaştırılması açısından önemli olduğunu belirtmek isterim. Biz şu ana kadar nakdi yardım konusunda değerlendirmede bulunmadık. Bir değerlendirme yapıp vatandaşlarımıza ileteceğimizi ifade etmek istiyorum."

"DEPREMDE 382 KİŞİ YARALANDI"

Yaralıların durumu ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Koca da "Sağlık kuruluşlarına başvuran 1031 kişiden 382'si yaralıydı. Serviste takibi yapılan 128 hastamızdan 34'ünün tedavisi yoğun bakımda sürüyor" ifadelerini kullandı.

Koca şunları söyledi: "Gece saatlerinde bölgeye intikal ettiğimizde Elazığ ve Malatya'da incelemelerde bulunduk. Hastanelerimizi ziyaret edip bilgi aldık. 22 vatandaşımızı kaybettik. Kaygı ve panik sebepleri dahil 1031 kişi hastanelere başvurdu. Personelimiz yoğun gayret gösteriyor. 382 vatandaşımızın yaralıydı 1031 kişinin içinde. 128 hastamızın tedavisi devam ediyor. Bunlardan 34'ü yoğun bakımda. Şu anda durumu kritik olan hastamız yok. Gece boyunca müdahale edilen ameliyat edilen 8 hastamız var. Hiçbir eksik oluşturmamaya çalışıyoruz. Toplam 317 ambulansla hizmet ettik. "

İki Bakanı'nın ardından konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum da şunları kaydetti: "Olayın hemen ardından afet bölgesine geldik. Şu an itibarıyla bakanlığa bağlı 368 kişiden oluşan 184 ekiple ile hasar tespit çalışmalarını yürütüyoruz. İlk tespitlere göre Elazığ merkezde 4, Gezin'de 1 bina yıkık. Ağır hasarlı ve hafif hasarlı birçok yapı var, incelemeler devam ediyor. Mustafa Paşa Mahallesi ve Sürsürü ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

"MALATYA'DA 25 YIKIK BİNA VAR"

Hemen yanındaki binalarla ilgili tehlike arz edenler var. Bu binalar da takip ediliyor. Ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri hızlı bir şekilde başlayacak. Valiliğimiz bugün itibarıyla nakdi yardımları yapacak. Malatya'da da 25 yıkık bina var. Halen artçı sarsıntılar devam ediyor ve edecek. Hafif veya ağır hasarlı binalara girilmemesi gerekiyor. Atık su, içme suyu, arıtma tesisleri ve kanalizasyonla alakalı an itibarıyla herhangi bir altyapı problemi bulunmamaktadır Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmayacağı şekilde çalışmalar yürütülecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN