Acun Ilıcalı’nın Hull City’si Premier League’e yükseldi: Wembley’de son dakika zaferi

Acun Ilıcalı’nın Hull City’si Premier League’e yükseldi: Wembley’de son dakika zaferi

Acun Ilıcalı’nın takımı Hull City, Middlesbrough’u Wembley’de oynanan finalde 90+5’te Oli McBurnie’nin attığı golle 1-0 mağlup ederek Premier League’e yükseldi. Maça Türkiye’den de yoğun ilgi gösterilirken, Murat Ülker’in de aralarında olduğu çok sayıda Türk isim Hull City’ye destek için tribündeydi.

Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, İngiltere’de sezonun en kritik maçlarından birinde büyük bir başarıya imza attı. Wembley’de oynanan finalde Middlesbrough ile karşılaşan Hull City, uzatma dakikalarında gelen golle rakibini 1-0 mağlup ederek Premier League’e yükseldi.

Karşılaşmanın normal süresi golsüz eşitlikle geçilirken, Hull City’ye zaferi getiren gol 90+5. dakikada Oli McBurnie’den geldi. Sol kanattan gelişen atakta Hirakawa’nın alçak ortasında Middlesbrough kalecisi Brynn topu kontrol edemedi. Önünde kalan topu tamamlayan McBurnie, fileleri havalandırarak Hull City’yi Premier League’e taşıyan golü attı.

ACUN ILICALI BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI

Son düdüğün ardından Hull City cephesinde büyük sevinç yaşandı. Tribündeki Hull taraftarları kutlamalara başlarken, kulübün sahibi Acun Ilıcalı’nın da yaşanan tarihi an karşısında büyük heyecan yaşadığı görüldü.

Ilıcalı, maç sonunda Middlesbrough’un sahibi Steve Gibson’ın yanına giderek kendisiyle görüştü. Gibson’ın da Ilıcalı’yı sıcak bir şekilde tebrik ettiği belirtildi.

TÜRKİYE’DEN DESTEK İÇİN GİTTİLER

Hull City’nin Premier League yolundaki final maçına Türkiye’den de yoğun ilgi vardı. Acun Ilıcalı’ya destek için İngiltere’ye giden isimler arasında iş insanı Murat Ülker de yer aldı.

Türk futbol kamuoyunun da yakından takip ettiği karşılaşma, Acun Ilıcalı’nın Hull City projesi açısından en büyük sportif başarı olarak kayıtlara geçti.

MCBURNİE: “İLK KEZ KELİMELERİM YETMİYOR”

Maçın kahramanı Oli McBurnie, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

McBurnie, sezonun uzun ve zorlu geçtiğini belirterek, “İlk defa kelimelerim yetmiyor. Bugünkü maç bizi özetliyor. Tek bir şansımız olacağını hissettik. Golü benim atmam gerekiyordu” dedi.

Gol pozisyonunda çok yorulduğunu ancak iyi bir vuruş yapmaya çalıştığını söyleyen McBurnie, takım arkadaşlarını övgüyle andı.

KAPTAN COYLE’DAN DUYGUSAL SÖZLER

Hull City kaptanı Lewie Coyle ise maç sonrası yaptığı açıklamada duygusal anlar yaşadı. Coyle, başarıyı kaybettiği babasına adadı.

“Premier League’e bir takımı kaptan olarak çıkarabileceğimi düşünen çok az insan vardı. Bana inanan bir adam vardı, o da babamdı” diyen Coyle, her maçta gökyüzüne baktığını ve bu kez de babasının yanında olduğunu hissettiğini söyledi.

HULL CİTY YENİDEN PREMİER LEAGUE’DE

Son düdükle birlikte Hull City, uzun ve zorlu sezonu Premier League biletiyle tamamladı. Wembley’de gelen bu zafer, hem kulüp tarihi hem de Acun Ilıcalı’nın İngiltere futbolundaki yatırımı açısından dönüm noktası oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN