Uluslararası Futbol Federasyonu Birliği (FIFA) tarafından düzenlenen 2026 Dünya Kupası son 32 turunda, son şampiyon Arjantin ile Yeşil Burun Adaları, 3 Temmuz 2026 Cuma günü Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Florida eyaletinde yer alan Miami Gardens'taki Hard Rock Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.
Yerel saatle 18.00'de başlayan ve seyirciler için çok keyifli geçen karşılaşmada Arjantin, rakibini uzatma devreleri sonunda 3-2 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı.

LIONEL MESSİ'DEN REKOR GECESİ
Turnuvaya son 10 maçlık galibiyet serisiyle gelen Arjantin'de teknik direktör Lionel Scaloni, hücum hattında sürpriz bir kararla Julian Alvarez'i kulübeye çekti.
Scaloni, ileri uçta Lautaro Martinez ile birlikte kaptan Lionel Messi'ye görev verdi.
Böylece Lionel Messi, kariyerinin 30. Dünya Kupası maçına çıkarak bu alandaki rekorunu tek başına daha da geliştirdi.
Yeşil Burun Adaları cephesinde ise sakatlığı bulunan Telmo Arcanjo maça yedek başlarken, cezası biten Trabzonspor'un yeni transferi sol bek Sidny Lopes Cabral, ilk 11'deki yerine geri döndü.
Mücadelenin 29. dakikasında sahneye çıkan Lionel Messi, derinlemesine atılan pası harika kontrol ederek topu ağlara gönderdi ve Arjantin'i 1-0 öne geçirdi.
Bu gol, Messi'nin turnuvadaki 7. ve toplam Dünya Kupası kariyerindeki 20. golü oldu.
39 yaşındaki futbolcu, böylece turnuva tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını elde etti.

AFRİKA TEMSİLCİSİNDEN MUCİZE GERİ DÖNÜŞ
İlk yarısı Arjantin'in 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanan müsabakanın ikinci devresinde Yeşil Burun Adaları pes etmedi.
Grup aşamasında İspanya ile 0-0, Uruguay ile 2-2 ve Suudi Arabistan ile 0-0 berabere kalarak sürpriz bir şekilde üst tura çıkan Afrika ekibi, 59. dakikada eşitliği yakaladı.
Deroy Duarte, ceza sahası dışından yaptığı olağan dışı vuruşla kaleci Emiliano Martinez'i avladı ve skoru 1-1 yaptı.
Bu golün ardından Arjantin'de Julian Alvarez ve Nicolas Gonzalez oyuna girdi.
Yeşil Burun Adaları'nda ise Jamiro Monteiro ile Dailon Livramento hamleleri geldi.
68. dakikada Kevin Pina sarı kart gördü.
İlerleyen dakikalarda iki takımın da karşılıklı hamleleri gol getirmeyince normal süre 1-1 eşitlikle tamamlandı ve uzatma bölümlerine geçildi.

UZATMALARDA KELİMELERİN YETMEDİĞİ KAOS
Uzatma devrelerinin hemen başında, 92. dakikada sahneye çıkan Lisandro Martinez, Arjantin'i yeniden öne geçiren golü kaydetti.
Golün ardından Yeşil Burun Adaları hamlelerini sürdürdü ve Yannick Semedo ile Gilson Benchimol oyuna dahil oldu.
Mücadelenin 103. dakikasında Trabzonsporlu Sidny Lopes Cabral, ceza sahası köşesinden yaptığı muhteşem vuruşla skoru yeniden dengeledi: 2-2.
Son şampiyon büyük bir şok yaşarken, aradığı galibiyet golünü 111. dakikada buldu.
Gelişen Arjantin atağında Yeşil Burun Adaları savunma oyuncusu Diney, şanssız bir şekilde topu kendi kalesine gönderdi ve Arjantin durumu 3-2 yaptı.
115. dakikada Gonzalo Montiel sarı kart gördü.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Arjantin sahadan 3-2 galip ayrıldı.

40 YAŞINDAKİ ELDİVEN VOZINHA DEVLEŞTİ
Yeşil Burun Adaları'nın 40 yaşındaki tecrübeli kalecisi Vozinha, maçı toplam 7 kurtarışla tamamlayarak gecenin kahramanlarından biri oldu.
Bu kurtarışların 4'ünü doğrudan Lionel Messi'nin şutlarında gerçekleştiren tecrübeli file bekçisi, tarihi farkın oluşmasını engelledi.
Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Arjantin Teknik Direktörü Lionel Scaloni rakiplerini takdir etti.
Scaloni, Yeşil Burun Adaları'nın iyi bir takım olduğunu belirterek, onların potansiyel rakipler arasında analiz edildiğini ve buraya kesinlikle şans eseri gelmediklerini vurguladı.
Zorlu zaferle birlikte son şampiyon Arjantin, turnuvada son 16 turuna yükselen taraf oldu.
Eşleşme takvimine göre Arjantin, bu turda, Avustralya'yı penaltılarla saf dışı bırakan Mısır ile karşı karşıya gelecek.

Stadyum: Miami
Hakemler: Drew Fischer, Michael Barwegen, Lyes Arfa (Kanada)
Arjantin: Emiliano Martinez, Lisandro Martinez, Romero, Medina (Dk. 85 Tagliafico), Molina (Dk. 104 Montiel), De Paul (Dk. 84 Paredes), Mac Allister, Fernandes, Messi, Almada (Dk. 64 Gonzalez), Lautaro Martinez (Dk. 63 Alvarez)
Yeşil Burun Adaları: Vozinha, Borges, Sidny Lopes Cabral, Deroy Duarte (Dk. 100 Semedo), Moreira, Lopes, Kevin (Dk. 100 Benchimol), Laros Duarte (Dk. 67 Monteiro), Mendes (Dk. 80 Samedo), Jovane Cabral (Dk. 80 Varela), Da Costa (Dk. 67 Livramento)
Goller: Dk. 29 Messi, Dk. 92 Lisandro Martinez, Dk. 111 Borges (kendi kalesine)(Arjantin), Dk. 59 Duarte, Dk. 103 Sidny Lopes Cabral (Yeşil Burun Adaları)
Sarı kartlar: Dk. 68 Kevin (Yeşil Burun Adaları), Dk. 115 Montiel (Arjantin)
2026 FIFA DÜNYA KUPASI TURNUVA AĞACI

