Başkan sözünü tutmayınca Messi'nin kariyeri kağıt üzerinde bitti

Başkan sözünü tutmayınca Messi'nin kariyeri kağıt üzerinde bitti

Barcelona'nın yeni başkanı Joan Laporta, göreve gelir gelmez Messi’yle anlaşılacağı vaadini tutmayınca yıldız futbolcu boşta kaldı. Sözleşmesi sona erdiği için kağıt üzerinde kariyeri biten Messi için İtalya'dan Juventus, Fransa'dan da PSG devrede.

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin sözleşmesinin sona ermesiyle, kariyeri kağıt üzerinde bitmiş oldu. Barcelona'nın yeni başkanı Joan Laporta, göreve gelir gelmez Messi’yle anlaşılacağı vaadini vermesine karşın bu sözünü tutamayınca Messi 21 yıl sonra ilk kez boşta kalmış oldu. İtalya'dan Juventus, Fransa'dan da PSG devrede.

NE OLMUŞTU?

Mart ayında Barcelona’nın yeni başkanı seçilen Joan Laporta, Messi sorusuna: "Dünyadaki en iyi oyuncunun oğluyla birlikte oy vermeye geldiğini görmek, söylediklerimize bir örnek. Leo Barcelona'yı seviyor. Bunun yansıması bu. Dünyanın en iyi oyuncusu Barcelona'yı seviyor. Umarım bu Barcelona'da kalmasına yardımcı olur" demişti.

MESSİ HAKKINDA

Messi, 2000 yılındaki yolculuğundan tam 9 yıl sonra henüz 21 yaşındayken Ballon d’Or ödülünü kazandı. 2009 yılından 2012 yılına kadar 4 sezon boyunca Ballon d’Or ödülü el değiştirmedi. 2015 ve 2019’da da aynı başarıyı elde eden oyuncu, 6 kez “Avrupa’da Yılın Futbolcusu” ödülüne layık görüldü. Messi, Avrupa futbolunun en çok Ballon d’Or kazanan futbolcusu konumunda.

16 yıllık Barcelona kariyerine farklı kategorilerden 35 kupa sığdırdı. 4 Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası ve 10 La Liga şampiyonluğu, Messi ile kazanılan 35 kupanın iskeletini oluşturuyor.

24 Haziran’da 34 yaşını dolduran oyuncu, Barcelona formasıyla 778 maça çıkarken 672 gol attı, 305 asist yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN