Ara transfer dönemine yönelik çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, hücum hattını güçlendirmek adına rotasını Portekiz’e çevirdi. Siyah beyazlılar, Benfica’da forma giyen Norveçli sol kanat oyuncusu Andreas Schjelderup’u transfer listesine aldı.

Portekiz basınından Record’un haberine göre Beşiktaş yönetimi, genç futbolcunun transferi için Benfica ile ilk teması kurdu. Haberde, siyah beyazlıların Schjelderup’u kadrosuna katmak istediği ve bu doğrultuda dikkat çekici bir takas önerisi sunduğu belirtildi. Beşiktaş’ın, eski kulübü Benfica’nın yeniden kadrosuna katmayı düşündüğü Rafa Silva’yı bu transferde takas unsuru olarak masaya koyduğu aktarıldı.
Benfica’da bu sezon istediği süreleri almakta zorlanan Andreas Schjelderup’un da düzenli forma giyebileceği bir takıma sıcak baktığı ifade ediliyor. 2022-23 sezonunun devre arasında Nordsjaelland’dan 9 milyon Euro bedelle transfer edilen 21 yaşındaki futbolcu, bu sezon Portekiz ekibiyle 24 resmi maçta görev yaptı ve 3 gol, 3 asistlik katkı sağladı.
