Beşiktaş, Rize'yi kolay geçti: Kartal çeyrek finale uçtu

Beşiktaş, Rize'yi kolay geçti: Kartal çeyrek finale uçtu

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu son hafta maçında Çaykur Rizespor’u 4-1 mağlup eden Beşiktaş, grubunu lider tamamlayarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu dördüncü ve son hafta karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Süper Lig’de son haftalardaki çıkışını kupaya da taşıyan siyah-beyazlı ekip, mücadeleden 4-1’lik net bir galibiyetle ayrıldı.

13088010-001.jpg

Beşiktaş’a galibiyeti getiren goller 27. dakikada Murillo, 38. dakikada Salih Uçan, 42. dakikada Hyeongyu Oh ve 81. dakikada Kartal Kayra Yılmaz’dan geldi. Konuk ekibin tek golünü ise 85. dakikada Papanikolaou kaydetti.

Bu sonuçla birlikte puanını 10’a yükselten siyah-beyazlılar, grubunu namağlup lider tamamlayarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Çaykur Rizespor ise 4 puanda kalarak kupaya veda etti. 123. yılını kutlayan siyah-beyazlılar, hafta sonu sahasında oynayacağı Galatasaray derbisi öncesi önemli bir motivasyon elde etti.

YENİLMEZLİK SERİSİ 17 MAÇA ÇIKTI

Siyah-beyazlılar bu sonuçla namağlup serisini de sürdürdü. Son olarak 2 Kasım 2025’te Fenerbahçe derbisini 3-2 kaybeden siyah-beyazlılar, bu maçtan sonra oynadığı 17 resmi karşılaşmada mağlup olmadı. Bu süreçte Süper Lig’de; Antalyaspor, Fatih Karagümrük, Çaykur Rizespor, Kayserispor, Konyaspor, Başakşehir, Göztepe ve Kocaelispor’u mağlup eden Kara Kartal; Samsunspor, Gaziantep FK, Trabzonspor, Eyüpspor ve Alanyaspor ile ise berabere kaldı. Beşiktaş, kupada da Fenerbahçe, Ankara Keçiörengücü ve Çaykur Rizespor’u yenerken, Kocaelispor’la puanları paylaştı.

AMİR MURİLLO İKİNCİ GOLÜNÜ ATTI

Siyah-beyazlıların ilk golünü 26. dakikada Amir Murillo kaydetti.
Süper Lig’de Göztepe mücadelesinin ardından Rizespor ağlarını da havalandırmayı başaran Murillo, ikinci kez gol sevinci yaşadı.

13087765.jpg

HYEON-GYU OH GOLLERİNE DEVAM EDİYOR

Siyah-beyazlı takıma transfer olduktan sonra Süper Lig’de çıktığı 4 maçın 3’ünde fileleri havalandırmayı başaran Oh, kupayı da boş geçmedi.
Türkiye Kupası’nda da ilk kez boy gösteren 24 yaşındaki futbolcu, Rizespor mücadelesinde bulduğu golle 5 karşılaşmada 4 gole ulaşmış oldu.

13088125.jpg

SALİH UÇAN 552 GÜN SONRA GOL SEVİNCİ YAŞADI

Kartal’ın ikinci golünü atan Salih, uzun bir aradan sonra da gol sevinci yaşamış oldu. En son 29 Ağustos 2024 tarihinde Avrupa Ligi elemelerinde iç sahada oynanan Lugano karşısında fileleri sarsan Salih, tam 552 gün sonra Tüpraş Stadyumu’nda ağları havalandırdı.

13088005.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN