Celtic'in pankartı UEFA disiplin komitesine gitti

Celtic'in pankartı UEFA disiplin komitesine gitti

Şampiyonlar Ligi play-off mücadelesinde Bayern Münih ile karşılaşan Celtic, tribünlerde açılan “İsrail’e kırmızı kart gösterin” pankartı nedeniyle UEFA’nın disiplin soruşturmasıyla karşı karşıya. Avrupa futbolunun yönetim organı, pankartın siyasi ve kışkırtıcı içerik taşıyıp taşımadığını değerlendirerek kulübe olası bir para cezası verebilir.

İskoçya’nın köklü kulüplerinden Celtic, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Bayern Münih ile oynadığı maçta Gazze’de yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla bir protestoya sahne oldu. Celtic taraftarları, devre arasında ve ikinci yarının büyük bölümünde “İsrail’e kırmızı kart gösterin” ifadelerinin yer aldığı bir pankart açarak Filistin’e destek mesajı verdi.

UEFA, CELTİC’E PARA CEZASI VEREBİLİR

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Avrupa futbolunun yönetim organı UEFA, pankartın siyasi veya kışkırtıcı bir mesaj içerip içermediğini değerlendirmek üzere disiplin komitesine sevk etti. Daily Mail’in haberine göre, UEFA’nın kontrol, etik ve disiplin komitesi, maç raporlarını inceleyerek kulüp hakkında olası bir yaptırım kararı verecek.

Celtic, daha önce de Filistin'e destek amacıyla yapılan tribün eylemleri nedeniyle UEFA tarafından disiplin cezalarına çarptırılmıştı. İskoç ekibinin, bu protesto nedeniyle bir kez daha para cezası alma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN