Djokovic ilk kez konuştu: Zorla aşı olmaktansa turnuvalara katılmamaya hazırım

Djokovic ilk kez konuştu: Zorla aşı olmaktansa turnuvalara katılmamaya hazırım

Aşı olmadığı için Avustralya Açık'a katılamadan sınırdışı edilen Novak Djokovic, 'Kovid aşısına zorlanmaktansa gelecekteki tenis turnuvalarını kaçırmayı tercih edeceğini' söyledi.

Tenisçi Novak Djokovic'in, Avustralya Açık'a aşısız katılmaya kalkınca vize krizi yaşayıp Avustralya'dan sınırdışı edilmesi sonrası sıradaki Grand Slam'lere katılıp katılamayacağı merak konusu. Sırp raket, 'aşı olması talep edilirse turnuvalara katılmama bedelini ödemeye hazır olduğunu' söyledi.

BBC'ye özel röportaj veren Djokovic, "Aşı karşıtı değilim, aşı karşıtı hareketle ilişkilendirilmek istemiyorum ama her zaman için insanın vücuduna ne koyacağını seçme özgürlüğünü savundum" dedi. "Vücudum hakkında vereceğim kararlar, şampiyonluklardan veya ona benzer şeylerden daha önemli. Olabildiğince vücudumla uyum içinde olmaya çalışıyorum" vurgusunu yapan tenisçi, aşı tutumu nedeniyle Fransa Açık ve Wimbledon'da yarışmaktan feragat edip etmeyeceği sorusunu "Evet, bu uğruna ödemeye hazır olduğum bir bedel" diye yanıtladı.

Sputnik'in aktardığına göre Djokovic, "Aşıya asla karşı olmadım. Küresel olarak herkesin bu virüsle başa çıkmak için büyük çaba sarf etmeye çalıştığını anlıyorum, umarım yakında virüsün sonunu görürüz" diye ekledi.

"STATÜMÜ ASLA KULLANMADIM"

Grand Slam sezonunu açan Avustralya Açık'a eyalet hükümetinden aşısız katılma izni alan, ama Melbourne havaalanına indiğinde federal hükümetin emriyle gözaltına alınan ve 11 günlük vize mücadelesinin ardından 16 Ocak'ta Avustralya'dan sınırdışı edilen tenis süper starı, bu fiyaskoyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Avustralya'ya zorla girmek için ayrıcalıklı statümü asla kullanmadım. Herkes gibi muamele gördüm. Takımıma gelen sirküler e-posta, hem eleme hem de ana kuralar tablodaki hem kadın hem de erkek tüm sporculara gönderildi. Yüzlerce tenisçi o e-postayı alıyor. Dolayısıyla kurallara uyduğumuzdan ve tıbbi muafiyet olasılığı olduğunda bunu kullandığımdan ben de başvurdum.

PCR testimi, o sırada sahip olduğum yeterli antikor miktarını ortaya koydum ve iki bağımsız Avustralya tıbbi paneli tarafından kabul edildim; isimsiz olarak, bunu belirtmek önemli. Başvuruda adım yoktu."

20 Grand Slam şampiyonu Sırp raketin son üç yıldır üst üste olmak üzere toplamda 9 kez kazandığı, ama aşı krizi nedeniyle bu yıl yarışamadığı Avustralya Açık'ı kazanan İspanyol Rafael Nadal, toplam 21 Grand Slam şampiyonluğuyla tenis tarihinde bir rekor kırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN