Djokovic'in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi

Djokovic'in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi

Koronavirüs aşısı yaptırmayan dünyanın 1 numaralı erkek tenisçisi Novak Djokovic'in Avustralya vizesi ikinci kez iptal edildi.

Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke, Avustralya Açık'ın başlamasından üç gün önce 34 yaşındaki tenisçinin vizesini kamu yararı gerekçesiyle iptal etmek için bakanlık takdir yetkisini kullandığını söyledi. Ülkenin göç yasası uyarınca, ünlü tenisçi 3 yıl boyunca Avustralya'ya giriş yasağıyla karşı karşıya kalabilir.

VİZESİ İKİNCİ KEZ İPTAL EDİLDİ

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Djokovic’in avukatlarının ilk iptalden sonra yaptıkları gibi Federal Devre ve Aile Mahkemesi'nde karara itiraz etmeleri bekleniyor. Djokovic'in Avustralya Tenis Turnuvası'na katılmak üzere geçen hafta Melbourne'e gitmesinden beri ikinci kez vizesi iptal edildi.

AŞILARINI BELGELEMESİ GEREKİYORDU

Djokovic'in ülkeye giriş işlemleri sırasında Kovid-19'a karşı aşılarının tamamlandığını belgelemesi gerekiyordu. Aşıya şüpheyle yaklaşan açıklamaları ile bilinen Djokovic, ülkeye girişte aşıdan muaf olduğuna dair özel izin belgesi göstermişti. Ünlü tenisçinin ülkeye girmek için gösterdiği bu "Kovid-19 aşı muafiyeti" belgesi Victoria eyalet hükümeti ve turnuvayı organize eden Tenis Avustralya tarafından kabul edilmiş, seyahat vizesini alabilmişti.

Ancak Avustralya sınır muhafızları, muafiyet belgesini reddetmiş ve Melbourne’e ulaştığında tenisçinin vizesini iptal etmişti. Djokovic, karar bozulana kadar dört gün bir sığınmacı merkezinde tutulmuştu.

Eğer vize iptal kararı bozulmazsa Djokovic, üç gün sonra başlayacak olan tenis turnuvasına katılamayacak. Göç avukatı Kian Bone, tenisçinin haftaya oynayabilmesi için gereken mahkeme kararını avukatların hafta sonunda almasının "oldukça zor" olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN