2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu finalinde A Milli Takımımız, Kosova'ya konuk olacak. Bu kritik maç öncesi milliler için ABD basınında çarpıcı değerlendirmeler yapıldı.

Salı günü oynanacak 21.45'te oynanacak kritik mücadeleyi kazanan taraf, Dünya Kupası’nda D Grubu’nda ABD, Paraguay ve Avustralya ile eşleşecek. Bu ihtimal, ABD medyasında Türkiye’ye yönelik dikkat çekici analizleri de beraberinde getirdi.
ESPN ekranlarında konuşan sunucu Kay Murray,"Eleme yolu belli olduğundan beri ABD'li taraftarlar rakibin Türkiye olmasını istemiyor. Bunun birçok nedeni var" diyerek sözü yorumcu Alejandro Moreno'ya bıraktı, Moreno ise milli takımımız hakkında "Türkiye çok uzağımızda değil. Stüdyodan çıktığımızda, Hartford caddelerinde bile korku uyandırıyor. Ve gerçekten bu turnuvada ev sahibi gibi olacaklar. Her yerde Türkler var. ABD, Türkiye'nin kendi evi gibi. Bu da ABD-Türkiye maçında avantajın kimde olduğunu ortaya koyuyor. Grupta ABD'nin en büyük rakibi Türkiye olacak. Avustralya ve Paraguay maçlarından tamamen farklı bir maç olacak. Türkiye'nin kadrosuna fark yaratan pek çok isim var. ABD savunmasını nasıl zorlayacaklarını pek çok maçta gördük. Amerika Birleşik Devletleri'nin grupta isteyeceği son takımın Türkiye olacağını söylemeniz gerekir. Kosova'yı her gün, bütün gün alırdın. Türkiye'nin Dünya Kupası oynamasının üzerinden uzun zaman geçti evet ama bu kez inanılmaz yetenekli bir jenerasyon yakalamış durumdalar. Belki de bulabileceğimiz tek zayıf noktaları bir İtalyan koçları olması. Montella benim için zayıf nokta." dedi.
