Eski gol kralı Ömer Kaner, 74 yaşında hayatını kaybetti

Eski gol kralı Ömer Kaner, 74 yaşında hayatını kaybetti

Eskişehirspor formasıyla gol krallığı yaşayan, Fenerbahçe’den Milli Takım’a uzanan kariyeriyle Türk futboluna damga vuran Ömer Kaner, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Türk futbolu, bir devrini daha uğurluyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Eskişehirspor’un efsane golcüsü ve Türk futbolunun kıdemli teknik adamlarından Ömer Kaner’in 74 yaşında hayata gözlerini yumduğunu duyurdu. Geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan Kaner, hem futbolculuk hem de antrenörlük dönemindeki başarılarıyla spor tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

ESKİŞEHİR’DE PARLAYAN BİR YILDIZ

Futbol altyapısını Almanya’da alan ancak kariyerinin yönünü Türkiye’ye çeviren Ömer Kaner’in hikayesi, vatani görevi için geldiği sırada Havagücü’nde başladı.

Havagücü’ndeki performansıyla Eskişehirspor’a transfer olan Kaner, 1974-1975 sezonunda attığı gollerle Türkiye Ligi'nde "Gol Kralı" unvanını kazandı.

Kariyeri boyunca Fenerbahçe, Zonguldakspor, Freiburg, Karagümrük ve Bakırköyspor gibi önemli kulüplerin formalarını terletti; Ay-Yıldızlı formayı ise 6 kez sırtına geçirdi.

103 GOLLÜ ŞAMPİYONLUĞUN MİMARLARINDANDI

Futbolu bıraktıktan sonra teknik adamlığa yönelen Kaner, antrenörlük kariyerinde de ilklere ve başarılara imza attı.

Fenerbahçe’nin 103 golle rekor kırarak şampiyon olduğu 1988-1989 efsane sezonunda, teknik direktör Todor Veselinovic’in en yakın yardımcısı olarak bu başarının mutfağında yer aldı.

Türkiye’de Futsal (Salon Futbolu) Milli Takımı’nın kurulmasında ve gelişmesinde büyük emeği olan Kaner, TFF bünyesinde antrenör eğiticisi olarak uzun yıllar Türk futboluna yeni teknik adamlar kazandırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN