UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prag ile 2-2 berabere kalan Fenerbahçe'ye, Galatasaray derbisi öncesinde sakatlık haberi geldi. Sarı-lacivertli kulüp, Marco Asensio ve Nathan Aké'nin sağlık durumlarına ilişkin resmî açıklama yayımladı. İspanyol yıldızın dizinden operasyon geçirdiği, Hollandalı futbolcunun ise arka adalesinde zorlanma ve ödem tespit edildiği bildirildi.
MARCO ASENSIO AMELİYAT OLDU! 3 AY SAHALARDAN UZAK KALACAK
Fenerbahçe'nin İspanyol futbolcusu Marco Asensio, sol diz eklemindeki kıkırdak lezyonu nedeniyle ameliyat edildi.
Kulübün açıklamasına göre Asensio, İspanya'da Fenerbahçe kulüp doktorunun gözetiminde artroskopik operasyon geçirdi.
Başarılı geçtiği belirtilen ameliyatın ardından yıldız futbolcunun tedavi ve rehabilitasyon sürecinin yaklaşık 3 ay sürmesi öngörülüyor.
Sarı-lacivertli kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Futbolcumuz Marco Asensio, sol diz eklemindeki kıkırdak lezyonu nedeniyle İspanya'da, kulüp doktorumuzun gözetiminde başarılı bir artroskopik operasyon geçirmiştir. Futbolcumuzun tedavi ve rehabilitasyon sürecinin yaklaşık 3 ay sürmesi öngörülmektedir.”
NATHAN AKÉ'NİN MR SONUCU AÇIKLANDI
Fenerbahçe'nin Slavia Prag karşılaşmasında sakatlanan Hollandalı futbolcusu Nathan Aké'nin sağlık durumu da netlik kazandı.
Ataşehir Medicana Hastanesi'nde yapılan MR görüntülemesi ve kulüp doktorunun muayenesi sonucunda Aké'nin sağ bacak arka adalesinde orta düzeyli zorlanma ve ödem tespit edildi.
AKÉ İÇİN 3 HAFTALIK TEDAVİ SÜRECİ
Kulüpten yapılan açıklamada, Nathan Aké'nin tedavi ve rehabilitasyon sürecinin yaklaşık 3 hafta sürmesinin beklendiği belirtildi.
Fenerbahçe'nin açıklamasında şu bilgiler paylaşıldı:
“Dün akşam oynanan Slavia Prag karşılaşmasında sakatlık yaşayan futbolcumuz Nathan Aké'nin, Ataşehir Medicana Hastanesi'nde gerçekleştirilen MR görüntülemesi ve kulüp doktoru tarafından yapılan muayene sonucunda sağ bacak arka adalesinde orta düzeyli zorlanma ve ödem tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavi ve rehabilitasyon sürecinin yaklaşık 3 hafta sürmesi öngörülmektedir.”
GALATASARAY DERBİSİNDE İKİ ÖNEMLİ EKSİK
Fenerbahçe'de açıklanan tedavi sürelerinin ardından gözler gelecek hafta oynanacak Galatasaray derbisine çevrildi.
Yaklaşık 3 ay sahalardan uzak kalması beklenen Marco Asensio ile 3 haftalık tedavi süreci öngörülen Nathan Aké'nin derbide forma giymesi beklenmiyor.
Böylece sarı-lacivertli ekip, kritik karşılaşma öncesinde iki futbolcusundan gelen sakatlık haberiyle karşı karşıya kaldı.
