Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Gençlerbirliği’ni sahasında 5-0 mağlup eden Trabzonspor, teknik direktör değişikliğinin ardından önemli bir galibiyete imza attı. Bordo-mavililer, ligde 55 hafta ve 602 gün sonra yeniden 5 farklı galibiyet sevinci yaşadı.

Karadeniz ekibi, bu skorun bir benzerini son olarak 12 Ocak 2025’te, 2024-2025 sezonunun 19. haftasında Antalyaspor karşısında elde etmişti. O mücadeleyi de 5-0 kazanan Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında aynı skora ulaşarak uzun bir aranın ardından farklı galibiyet hasretini sonlandırdı.

Sezonun ilk 3 haftasında bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyetle 4 puan toplayan Trabzonspor’da Fatih Tekke ile yollar ayrılmış, takımın başına Hüseyin Çimşir getirilmişti. Bordo-mavililer, Amed Sportif Faaliyetler’e 2-1 kaybettikleri maçın ardından Gençlerbirliği karşısında aldığı farklı galibiyetle moral buldu.

Hüseyin Çimşir, Trabzonspor’daki önceki döneminde de ilk lig maçında farklı bir sonuç almıştı. 2019-2020 sezonunda Ünal Karaman’ın yerine göreve gelen Çimşir yönetimindeki bordo-mavililer, ligin 18. haftasında Kasımpaşa’yı 6-0 mağlup etmişti. Trabzonspor, Fatih Tekke dönemindeki en farklı lig galibiyetini ise geçen sezon Kayserispor karşısında 4-0’lık skorla elde etmişti.

539 gün görev yapan Tekke yönetiminde 48 lig maçına çıkan bordo-mavililer, 5 farklı galibiyete ulaşamamıştı. Trabzonspor’un bundan önceki 5-0’lık lig galibiyeti Şenol Güneş döneminde gelmişti. Bordo-mavililer, Güneş yönetiminde Antalyaspor ve Adana Demirspor karşısında 5-0’lık sonuçlara imza atmıştı.
