Futbol Menajeri Osman Şahan: Avrupa’da Türk dominasyonu olabilir

Futbol Menajeri Osman Şahan: Avrupa’da Türk dominasyonu olabilir

Futbol menajeri Osman Şahan, Avrupa’da Türk futbolculara gösterilen ilgiyi ve gelecekteki olası senaryoları değerlendirdi.

Başarılı futbol menajeri Şahan açıklamalarına, “Avrupa’da Türk futbolcu dominasyonu olabilir. Öngörülerim ve mesleki tecrübem her geçen gün Türk futbolculara ilginin artacağını söylüyor. Türkiye’den yurtdışına giden oyuncuların yanı sıra Avrupa ülkelerinin altyapılarında yetişen Türk asıllı futbolcular da son dönemde dikkat çekiyor” ifadeleriyle başladı.

“DEV KULÜPLERİN İLGİSİ ARTIYOR”

Avrupa’nın dev kulüplerinin Türk futbolcularla yakından ilgilendiğine vurgu yapan Osman Şahan, “Türk futbolculara Avrupa’nın dev kulüplerinin ilgisi artıyor. Özelikle dikkat çeken başarılı kalecilerimizin Avrupa’nın dev kulüplerinin radarına girdiğini söyleyebilirim. Fenerbahçe’de Altay’ın gerisinde kalan Berke, uzun süre Atletico Madrid ile anıldı. Keza Uğurcan Çakır’ın da büyük kulüplerde forma giyme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sezonlar dikkat çeken transferlere gebe olabilir” ifadeleriyle Avrupa’daki büyük kulüplerin Türk futbolculara yüksek düzeyde ilgi gösterdiğinin altını çizdi.

“GENÇLERİMİZİN AVRUPA’DA YAKALADIĞI BAŞARI TETİKLEYİCİ OLDU”

Avrupa kulüplerinin Türk futbolculara gösterdiği ilginin sebeplerine de değinen Osman Şahan; “Gösterilen ilginin en temel sebebi bir kırılma yaşanmış olması. Önceden genç futbolcularımız önce üç büyüklere daha sonra ise Avrupa kulüplerine transfer oluyordu. Şimdi ise durum farklılaştı. Burada gençlerimizin Avrupa’da yakaladığı başarı tetikleyici oldu. Merih Demiral, Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü bu durumun en belirgin örnekleri. Bu üç yıldız oyuncumuz üç büyüklerde forma giymeden doğrudan Avrupa’ya transfer yaptı. Ayrıca Yusuf Yazıcı’yı da buraya ekleyebiliriz.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“YAKINDA GENÇLERİ TÜRKİYE’DE TUTAMAYABİLİRİZ”

Türk futbolculara gösterilen ilginin yakın gelecekte ne tarz sonuçlar doğuracağını da yorumlayan Osman Şahan; “Yakında gençleri Türkiye’de tutamayabiliriz. Bu durumun iki temel sebebi olduğunu düşünüyorum. Birincisi belirttiğim üzere doğrudan Avrupa’ya transfer yapma konusunda gençlerin daha cesur davranmaları. İkinci temel sebep ise kulüplerimizin ekonomik durumu. Önceden Türk futbolculara talep ettikleri düzeyde kazanç vadeden kulüplerimiz bugün maalesef bu standardı koruyamayacak bir ekonomik sorun içerisinde. Avrupa kulüpleri ise kur farkı nedeniyle oyuncularımıza arzu ettikleri kazancı elde edebilme olanağı vadediyor.” İfadeleriyle Türk kulüplerinin içerisinde bulunduğu finansal sorunların Türk futboluna etkisini değerlendirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN