Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkan

Galatasaray'da Dursun Özbek yeniden başkan

Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Dursun Özbek, 14. sandık sonucunda seçimi kazanmayı garantiledi. Dursun Özbek böylelikle Galatasaray'daki 3. dönemi için yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. 2 yıl daha Sarı-Kırmızılı kulüpte başkanlık yapacak olan Dursun Özbek, toplam kullanılan 4 bin 143 oyun 3 bin 343'ünü alarak Galatasaray tarihinin en yüksek oy alan başkanı oldu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

DURSUN ÖZBEK YENİDEN BAŞKAN

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten basın toplantısı kararı - Son Dakika Spor Haberleri | NTV Spor&Skor

Galatasaray Spor Kulübü’nde seçimli olağan genel kurul bugün (25 Mayıs) yapıldı. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki genel kurulda Dursun Özbek ve Süyehl Batum, sarı kırmızılı kulübün yeni başkanı olmak için yarıştı. Saat 10:00’da başlayan oy verme işlemi, saat 15:00’te sona erdi. Galatasaray Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Dursun Özbek, 14. sandık sonucunda seçimi kazanmayı garantiledi. Dursun Özbek, toplam kullanılan 4 bin 143 oyun 3 bin 343'ünü alarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Özbek aynı zamanda Galatasaray tarihinin en yüksek oy alan başkanı olmayı başardı.

Galatasaray Spor Kulübü’nde seçimli olağan genel kurul sonrası oy dağılımı:

Dursun Özbek: 3343

Süheyl Batum: 955

Resim

Seçimi kazanarak Galatasaray'da yeniden başkanlık koltuğuna oturan Dursun Özbek, ''Demokratik bir seçim olmuştur. Süheyl kardeşimi de bu demokrasiye verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu seçimin kazananı yoktur. Bir kurum kazanmıştır o da Galatasaray'dır'' ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek tezahüratlar eşliğinde başkanlığını kutladı.

(GS TV)

Resim

Dursun Özbek'e kaybeden Süheyl Batum, yaptığı ilk konuşmada birliktelik mesajı verdi. Batum, açıklamasında ''Her zaman olduğu gibi demokratik, şölen havası içinde, hiçbir başka kurumun bu kadarını başaramayacağı bir seçim yaptık. Bu seçimlerin kazananı her zamanki gibi Galatasaray oldu. Başta bu seçimin bu kadar demokratik bir şölen havası içinde geçmesini sağlayan divan heyetine, eski yönetime yürekten teşekkür ediyorum. Bu seçim, yarınki zaferimize bir ön olacaktır. Hep beraber 24. şampiyonluğumuzu yaşayacağız. Bu şölen havasında demokrasiyi uygulayan bir kulüpten bütün camialar korksun. Biz Galatasarayız. Kimseye benzemeyiz'' dedi.

Galatasaray Spor Kulübü’nde yeniden başkanlığa seçilen Dursun Özbek’in yönetim kurulu asil ve yedek listeleri:

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan

Yedek: Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ece Bora.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

Dursun Özbek'ten Konyaspor maçı öncesi Galatasaray camiasına kenetlenme çağrısı

Dursun Özbek, 25 Mart 1949 tarihinde Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Özbek, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi’nde 1974 yılında aldı.

1972 yılında otomotiv sektöründe çalışma hayatına adım atan Dursun Özbek, kardeşi Mehmet Özbek ile birlikte Taksim’de yedek parçacılığa başladı. Yıllar içinde Türkiye’nin sayılı iş insanlarından biri haline gelen Özbek, 1998’den bu yana turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul’da, Antalya‘da Kimeros ve Mabiche otelleri ile hem yatırımcı hem de işletmeci olarak kariyerine devam ediyor.

Dursun Özbek, futbola ise 2011 yılında adım attı. 2011 yılında Galatasaray Başkanı Ünal Aysal‘ın kadrosunda yer alan fakat kısa süre sonra kendi isteğiyle görevden ayrılan Özbek, 2014 yılında ise Duygun Yarsuvat’ın sarı-kırmızılı kulübün başkanı seçilmesinin ardından yönetim kuruluna girdi ve başkan yardımcısı oldu.

23 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda eski Başkan Duygun Yarsuvat‘ın desteklediği Dursun Özbek, Galatasaray’ın 36. başkanı olmayı başardı. Görevi boyunca Galatasaray taraftarlarıyla büyük problemler yaşayan Özbek, 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenen seçimde rakibi Mustafa Cengiz’e yenilmekten kurtulamadı. Özbek döneminde Galatasaray, 2016 ve 2017 yıllarında TFF Süper Kupa ve 2015-2016 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluklarının sahibi oldu. Ayrıca Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonunda ULEB Avrupa Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Dursun Özbek, Galatasaray'daki ikinci başkanlık döneminde ise büyük başarılar elde etti. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde kırılmadık rekor bırakmayan Sarı-Kırmızıl ekip, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında mutlu sona ulaştı. Galatasaray, yarın oynanacak Konyaspor maçında sahadan puanla ayrılması halinde üst üste 2. şampiyonluğunu elde edecek.

CANLI ANLATIM

Galatasaray Spor Kulübü'nün 104. dönem yönetiminin belirleneceği genel kurul, Galatasaray Lisesi'nde yapılan oy kullanma işlemlerinin ardından belli olacak. Galatasaray'ın olağanüstü genel kurulunda, mevcut başkan Dursun Özbek ile anayasa profesörü ve siyasetçi Süheyl Batum yarışıyor.

Oy kullanma işlemi 15.00 itibariyle sona erdi. Kazanan aday, oy sayım işlemlerinin ardından belli olacak. Galatasaray olağan seçimli genel kurulunda 4 bin 143 oy kullanıldığı açıklandı. Sandıklar açılmaya başlandı.

Galatasaray Seçim Sonuçları

1. Sandık

Dursun Özbek: 162 oy

Süheyl Batum: 33 oy

2. Sandık

Dursun Özbek: 172 oy

Süheyl Batum: 32 oy

3. Sandık

Dursun Özbek: 162 oy

Süheyl Batum: 70 oy

4. Sandık

Dursun Özbek: 162 oy

Süheyl Batum: 61 oy

İlk 4 sandık sonucu

Dursun Özbek: 491 oy

Süheyl Batum: 199 oy

5. Sandık

Dursun Özbek: 147 oy

Süheyl Batum: 61 oy

6. Sandık

Dursun Özbek: 151 oy

Süheyl Batum: 63 oy

Dursun Özbek, ilk 6 sandıkta Süheyl Batum'a 629 oy fark attı.

7. Sandık

Dursun Özbek: 164 oy

Süheyl Batum: 45 oy

8. Sandık

Dursun Özbek: 166 oy

Süheyl Batum: 42 oy

9. Sandık

Dursun Özbek: 167 oy

Süheyl Batum: 42 oy

10. Sandık

Dursun Özbek: 145 oy

Süheyl Batum: 45 oy

Dursun Özbek, ilk 10 sandıkta Süheyl Batum'a 1096 oy fark attı.

11. Sandık

Dursun Özbek: 158 oy

Süheyl Batum: 53 oy

12. Sandık

Dursun Özbek: 124 oy

Süheyl Batum: 35 oy

Resim

12. sandık sonunda Dursun Özbek 1877, Süheyl Batum da 587 oy aldı. Kesin sonuçların açıklanmamasına rağmen başkan adaylarından örnek davranış geldi. Batum, Özbek’in yanına giderek seçimi kazanmasından dolayı kendisini kutladı.

13. Sandık

Dursun Özbek: 141 oy

Süheyl Batum: 36 oy

14. Sandık

Dursun Özbek: 155 oy

Süheyl Batum: 49 oy

15. Sandık

Dursun Özbek: 174 oy

Süheyl Batum: 44 oy

16. Sandık

Dursun Özbek: 208 oy

Süheyl Batum: 47 oy

Galatasaray'da 16. sandığın ardından toplam sonuçlar:

Dursun Özbek: 2555 oy
Süheyl Batum: 763 oy

17. Sandık

Dursun Özbek: 197 oy

Süheyl Batum: 48 oy

18. Sandık

Dursun Özbek: 191 oy

Süheyl Batum: 44 oy

Galatasaray'da 18. sandığın ardından toplam sonuçlar:

Dursun Özbek: 2943 oy
Süheyl Batum: 855 oy

Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Özbek oldu:

Dursun Özbek: 3343 oy

Süheyl Batum: 955 oy

Dursun Özbek'ten taraftarları heyecanlandıran sözler: Yıldızlara hazırlıklı olun - Son Dakika Spor Haberleri | NTV Spor&Skor

Dursun Özbek'in açıklamaları şu şekilde:

''Tam bayram yeri gibi. Herkes birbiriyle kucaklaşıyor. Uzun zamandır birbirini görmeyen insanlar birbirini görüyor. Galatasaray'da her zaman olduğu gibi seçimler bayram havasında geçer, bugün de öyle geçiyor. Çok güzel bir katılım var. Genel kurul, Galatasaray'a en iyi hizmet edecek yönetimi seçecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. atılım bence yerinde. Seçimlerin yeterli katılımla olması, seçilecek yönetime güç katar. O itibarla yeterli sayıda üyemiz buraya geldi, oyunu kullanacak. Bundan sonra gelecek yönetime de başarılar diliyorum. Her gelen yönetim, bir öncekinin yaptığının üzerinde bir şey yapacaktır Galatasaray için.''

Resim

Süyehl Batum'un açıklamaları şu şekilde:

''İyi bir kampanya geçirdik. Üçünde listeyi verme yükümlülüğümüz vardı. Üçünde verdik ama daha şampiyon olmamıştık. Hepimiz Galatasaray taraftarı olduğumuz için bir süre düşük profilli devam edelim dedik. O bizim kendimizi anlatmamızda biraz engel oldu. İnsanlar yanlış anlar diye düşündük. Şampiyon olacağımız zaman ortaya çıkarız dedik. Karagümrük maçından sonra, tamam 6 puan dedik, geçen haftadan sonra daha düşük profilli olalım dedik. İyi geçti, heyecanlıyız. Gördüğünüz gibi Galatasaray hakikaten farklı bir kurum. Herkes burada bir şölen havası içinde. Dursun Bey ile birlikte içeriye giriyoruz, çıkıyoruz. Biz hakikaten demokratik bir kurumuz. Bunun kıymetini biliyoruz. Türkiye'nin de, diğer kurumların da bunu bilmesini istiyoruz. Bu kuruma hakaret etmelerini istemiyoruz. Genel kurullarında toplu halde küfür etmelerini istemiyorum. Sahamızın basılmasını, genel sekreterimizin tehdit edilmesini istemiyoruz. Ne idüğü belirsiz adamların bizlere saldırmasını, sadece babaları zengin diye, ben burada Ali Koç'u kastetmiyorum. Onun gibi Hulusi Belgü var. Ona diyorum ve onun gibi diğerlerine söylüyorum. Bizzat Ali Koç'un da yaptığını hiç tasvip etmiyorum. Biz Türkiye'de önemli camialarız. Bir rekabet edeceğiz. Sahada mücadele edeceğiz. Ama birbirimize hakaret eden, tehdit eden duruma kesinlikle düşmemeliyiz.''

Başkan adaylarının yönetim kurulu asıl ve yedek listeleri şöyle:

9338436.jpg


Dursun Özbek:

Asıl: Metin Öztürk, Niyazi Yelkencioğlu, Bora İsmail Bahçetepe, Sedat Artukoğlu, Eray Yazgan, Can Natan, Mehmet Saruhan Cibara, Ali Yüce, İbrahim Hatipoğlu, Fatih Demircan

Yedek: Ozan Bingöl Yurtsever, Timur Kuban, Emir Aral, Tanur Lara Yılmaz, Ece Bora.

Süheyl Batum kimdir? Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum kaç yaşında, nereli ve ne iş yapıyor? - Galatasaray
Süheyl Batum:

Asıl: Aytuğ Sakallıoğlu, Ayşen Sarıkan Tanırcan, Aslı Makaracı Başak, Mete İkiz, Suat Sarı, Çetin Soysal, Mustafa Barış Yaşaroğlu, Rezan Epözdemir, Cüneyt Öztürk, Murat Karaman

Yedek: Metin Karakaya, Cem Topuz, Hikmet Siber Akyelken, Mehmet Şişmanoğlu, Hikmet Ozan Öğüt.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN