Almanya Bundesliga’nın 24. haftasında Hamburg ile RB Leipzig karşı karşıya geldi. Mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrılan konuk ekip, üst sıralardaki iddiasını sürdürdü.
Ev sahibi ekip 22. dakikada Fábio Vieira’nın golüyle öne geçti. Leipzig bu gole 36. dakikada Göztepe’den transfer edilen Romulo ile yanıt verdi ve ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.
Romulo çok klas bitirdi! ???? pic.twitter.com/P742vMJ7KE
— S Sport (@ssporttr) March 1, 2026
İkinci yarıya daha etkili başlayan Leipzig, 50. dakikada Yan Diomande’nin golüyle 2-1 öne geçti. Bu golde asisti yapan isim yine Romulo oldu. Brezilyalı futbolcu 62. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçse de kaleciyi aşamadı ve farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi.
Kalan bölümde skor üstünlüğünü koruyan Leipzig, ligde puanını 44’e yükseltti. Altı maçlık yenilmezlik serisi sona eren Hamburg ise 26 puanda kaldı. Bundesliga’da 25. hafta programında Hamburg sahasında Bayer Leverkusen’i konuk edecek. Leipzig ise taraftarı önünde FC Augsburg ile karşı karşıya gelecek.
Brezilyalı golcü bu sezon Bundesliga'da çıktığı 20 karşılaşmada 7 gol atarken 4 asistle oynadı.
