Fenerbahçe’nin UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Lyon’u 2-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından soyunma odası koridorunda yaşanan olaylar gündeme oturdu. 
Lyon kaleci antrenörü Antonio Ferreira’nın, sarı-lacivertlilerin Fransız yıldızı Matteo Guendouzi’ye saldırdığı olay sonrası gözler UEFA’nın vereceği karara çevrildi. Fransız basınının haberine göre UEFA, Ferreira’nın hareketini “bir oyuncuya veya maçta bulunan başka bir kişiye yönelik fiili saldırı” kapsamında değerlendirirse 3 maç ceza verebilir. Olayın “nitelikli veya ağır fiili saldırı” olarak kabul edilmesi durumunda ise cezanın 5 maça kadar çıkabileceği ifade edildi.

Guendouzi’nin de Lyon taraftarlarına yönelik hareketleri ve tekrarlayan Marsilya göndermeleri nedeniyle disiplin cezasıyla karşı karşıya kalabileceği kaydedildi. Fransız futbolcunun 1 ila 3 maç arasında men cezası alabileceği belirtildi. UEFA’nın olaylarla ilgili incelemesinin ardından her iki isim hakkında nihai kararını vermesi bekleniyor.
