2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’nu 1 galibiyet ve 2 mağlubiyetle tamamlayarak turnuvaya veda eden A Milli Futbol Takımı’nda kaptan Hakan Çalhanoğlu’ndan açıklama geldi.
Dün gece saatlerinde Türkiye’ye dönen ay-yıldızlılarda Hakan Çalhanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda taraftarlardan özür diledi.
Dünya Kupası'na veda eden Milli Takım, Türkiye'ye döndü
Çalhanoğlu, Dünya Kupası’nda ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek ve millete unutulmaz bir gurur yaşatmak istediklerini ancak bunu başaramadıklarını belirtti.
“HİÇBİR KELİME HAYAL KIRIKLIĞIMI ANLATMAYA YETMİYOR”
Hakan Çalhanoğlu, açıklamasında yaşadığı üzüntüyü şu sözlerle dile getirdi:
“Bugün söyleyecek çok şey var ama hiçbir kelime yaşadığım hayal kırıklığını ve üzüntüyü anlatmaya yetmiyor.”
Dünya Kupası hayalini uzun süredir kurduklarını ifade eden milli futbolcu, “Dünya Kupası’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, milletimize unutulmaz bir gurur yaşatmayı çok istiyorduk. Ne yazık ki bunu başaramadık” dedi.
“SORUMLULUĞU HERKESTEN ÖNCE BEN ÜSTLENİYORUM”
A Milli Takım kaptanı, alınan sonucun sorumluluğunu üstlendiğini belirterek, “Bu formayı taşımanın ne kadar büyük bir gurur ve sorumluluk olduğunu her gün hissettim. Ve bugün, bu sonucun sorumluluğunu da bu takımın kaptanı olarak herkesten önce ben üstleniyorum” ifadelerini kullandı.
Taraftarların üzüntüsünü bildiklerini söyleyen Çalhanoğlu, gelen eleştirilerin bir bölümünün ağır, bir bölümünün ise haklı olduğunu belirtti.
Çalhanoğlu, “Çünkü bu formayı giyen herkes, bu ülkenin umutlarını omuzlarında taşır. Biz o umutların karşılığını sahada veremedik. Bunun sorumluluğunu da takımla beraber en çok ben hissediyorum” dedi.
“MİLLETİMİZDEN YÜREKTEN ÖZÜR DİLİYORUZ”
Yıllardır beklenen Dünya Kupası yolculuğunun grup aşamasında sona ermesinin kendileri için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu vurgulayan Çalhanoğlu, taraftarlardan helallik istedi.
Milli futbolcu, “Bu hayale bizimle inanan, sevincini de hüznünü de bizimle yaşayan milyonlarca insanın kalbini kırdığımızı biliyoruz. Bunun için milletimizden yürekten özür diliyoruz” açıklamasını yaptı.
“DAHA GÜÇLÜ DÖNECEĞİZ”
Çalhanoğlu, futbolun sadece zaferlerden ibaret olmadığını, asıl sınavın düşülen yerden yeniden ayağa kalkabilmek olduğunu söyledi.
“Dün kazanırken sizin evladınız olmaktan nasıl gurur duyduysam, bugün kaybederken de aynı aidiyetle başımı öne eğiyor, yine aynı gururla ‘Bu ülkenin evladıyım’ diyorum” diyen Çalhanoğlu, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.
Milli takım kaptanı, “Daha çok çalışacağız. Daha güçlü döneceğiz. Bugün yarım kalan hikayemizi tamamlamak, bu armanın hakkını vermek, bize inanan herkese yeniden umut olmak ve çocuklarımıza hak ettikleri gururu yaşatmak için sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Çalhanoğlu, paylaşımını “Bizi bugün de yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin” sözleriyle tamamladı.
