Trabzonspor'un eski yıldızından 'dijital' adım

Trabzonspor'un eski yıldızından 'dijital' adım

Trabzonspor’un eski futbolcusu Hrvoje Cale, iş geliştirme direktörlüğü görevini üstlendiği Hırvatistan merkezli sosyal medya uygulaması “Sportening” hakkında konuştu. Cale, Sportening’in yakın zamanda Türkiye pazarına açılacağını ifade ederek “Türk taraftarlardan destek bekliyoruz” dedi.

Trabzonspor formasını 2008-2011 yılları arasında terleterek Karadeniz temsilcisinde iki şampiyonluk yaşayan Hırvat eski futbolcu Hrvoje Cale, şaşırtan bir adım attı.

Cale, 2020 yılında Hırvat yazılımcı İvan Klaric tarafından kurulan spor odaklı sosyal medya uygulaması “Sportening”in kurucuları arasında yer aldığını açıkladı.

KARAR'a konuşan Cale, uygulamanın kurulduğu ilk günden beri ekibin bir parçası olduğunu belirterek, taraftarları ana akım platformlardan uzak tutmayı amaçladıklarını söyledi.

Hırvat eski yıldız şu şekilde konuştu:

Uygulamanın kurucusu Ivan Klarić benim çok yakın arkadaşım. İş geliştirme direktörü olarak görev aldığım bu uygulamayı Türk taraftarlar kullanabilir. Bu uygulamadaki amacımız tüm taraftarları bir araya getirmek ve onlara ana akım platformların gürültüsünden uzakta benzersiz, özel bir sosyal medya deneyimi sunmak ve böylece gücü tekrar taraftarların ellerime bırakmak.

“TÜRKİYE PAZARINA ADIM ATACAĞIZ“

Uygulamanın 2022 sonuna kadar Türkçe dil özelliğini de sahip olacağını vurgulayan Cale, ''Uygulama şuan İngilizce diline sahip. Bu yılın sonuna kadar uygulamaya Türkçe dil özelliğini eklemeyi planlıyoruz ve bunu yaptıktan sonra Türkiye ligi hakkındaki tüm haberlere yer vermek istiyoruz. Bunları gerçekleştirdikten sonra büyük bir potansiyel gördüğümüz için bu pazara daha fazla odaklanacağız. Türk taraflarından destek bekliyoruz. Başından beri bu projenin bir parçasıyım ve umarım dünyanın her yerindeki taraftarlar için harika şeyler yaparız.'' dedi.

250.000 kullanıcıya sahip Hırvatistan merkezli uygulama, taraftarların sohbet odalarında buluşmasına, istatistiklerde gezinmesine, oyunculara puan vermesine ve takımlarıyla ilgili son dakika haberlerini takip edebilmesini sağlıyor. Uygulamanın yatırımcıları arasında Real Madrid'in Hırvat dünya yıldızı Luka Modric de yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN