Kadın boksörler Tokyo 2020'de tarih yazdı: İki Buse de finalde

Kadın boksörler Tokyo 2020'de tarih yazdı: İki Buse de finalde

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 12'inci gününde 51 kiloda mücadele eden boksör Buse Naz Çakıroğlu ve 69 kiloda mücadele eden Busenaz Sürmeneli rakiplerini mağlup ederek final biletini aldı. Türkiye kadınlar boksta tarihte ilk kez bu başarıya ulaştı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar boks 51 kiloda Çin Taipeisi'nden(Tayvan) Hsiao-Wen Huang'ı yenerek finale yükseldi. Diğer boksörümüz Busenaz Sürmeneli ise 69 kiloda Hindistanlı rakibi Lovlina Borgohain'i yenerek finale yükseldi.

Tokyo 2020'de finale yükselen Buse Naz Çakıroğlu, bu başarıya ulaşan ilk kadın boksörümüz olarak tarihe geçti. Busenaz Sürmeneli ise bu başarıya ulaşan ikinci kadın sporcumuz oldu.

Kokugikan Arena'da Buse Naz, Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang'la karşılaştı.

Buse Naz, ilk rauntta oldukça iyi bir performans gösterdi ve 5 hakemin de tam puanını aldı. İkinci rauntta da 5 hakemin 3'ünden fazla puan alan Buse Naz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve adını finale yazdırdı.

Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang ise bronz madalyada kaldı.

Buse Naz'ın altın madalya mücadelesi vereceği final maçı 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 08.15'te yapılacak.

İKİ BUSE DE ALTIN MADALYA'YA KOŞUYOR

Kokugikan Arena'da Busenaz, Hindistan'dan Lovlina Borgohain'le ringe çıktı. Busenaz çok iyi başladığı ilk rauntta hakemlerin 5'inden de tam puan aldı. İkinci rauntta da hakemlerde 10'ar puan almayı başaran Busenaz, son rauntta da üstünlüğünü korudu ve altın madalya kazanmak için adını finale yazdırdı.

Busenaz'ın final müsabakası 7 Ağustos Cumartesi günü TSİ 09.15'te oynanacak.

ada.jpg

'TÜRK KADINININ GÜCÜNÜ GÖSTERDİM'

Maçtan sonra çok mutlu olduğunu dile getiren Busenaz, "Türk kadınının gücünü gösterdim. Örnek bir kardeş, abla olduğum için mutluyum. Ben altın için buraya geldim. Altın madalyayı alacağım. Arkamda benim büyük bir ekibim var. Hepsinden Allah razı olsun. Bakanımız da bize destek veriyor. Kulübüm Trabzonspor'un da büyük desteğini hissediyorum." ifadelerini kullandı.

'ALTIN MADALYA ALIP YANGINLA MÜCADELE EDEN ÜLKEMİZİN İÇİNE KÜÇÜK BİR SU SERPMEK İSTİYORUZ'

Türkiye'deki yangın felaketine çok üzüldüğünü dile getiren Busenaz, şöyle konuştu:

"Bekle bizi Türkiye'm. İnşallah altın madalya gelecek. Yangınları çıkaranlara söylüyorum, biz bir ölürüz, bin diriliriz. Türk'ün öyle bir gücü var, hiç merak etmesinler. Biz maçlara geldiğimizde hep ülkemizde kötü olaylar oluyor. Dünya Şampiyonası'nda da askerimize selam göndermiştik. Burada altın madalya alıp yangınla mücadele eden ülkemizin içine küçük bir su serpmek istiyoruz. Tüm Türk halkının dualarını bekliyoruz."

Türk kadınının gücünü ringde gösterdiğini vurgulayan başarılı boksör, "İlk başladığımda 'Boks erkek sporu' diye tepki aldım. Babam da böyle karşı çıkıyordu. Türk kadını her şeyi yapar, işte kanıtı. Gerçekten aslında içimde o kadar çok şey var ki. İnanılmaz mutluyum. Altın madalyayı aldıktan sonra karşınıza sevinçten ağlayarak çıkmak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN